De ‘Hairy Legs Club’ weigert benen te ontharen

© Tumblr

De meisjes en vrouwen die zich lid maken van de Hairy Legs Club verwijzen hun epilator naar de prullenmand en kiezen er deze zomer voor om het natuurlijke haar op hun benen gewoon te laten staan.

De meisjes en vrouwen die zich lid maken van de Hairy Legs Club verwijzen hun epilator naar de prullenmand en kiezen er deze zomer voor om het natuurlijke haar op hun benen gewoon te laten staan.

De Hairy Legs Club (http://hairylegsclub.tumblr.com/) is ontstaan op Tumblr en brengt vrouwen samen die er bewust voor kiezen om hun benen niet te ontharen. Langs de ene kant is het een club die gelijke zielen wil ondersteunen, maar langs de andere kant willen ze de wereld er ook van overtuigen dat het oke is voor vrouwen om het haar op hun benen te laten staan. Om dit kracht bij te zetten delen de deelnemende vrouwen foto’s van hun benen op deze pagina om te bewijzen dat ze het echt menen met de Hairy Legs Club.

Uit de reacties onder de foto’s blijkt dat het ontharen, of juist niet ontharen, toch voor veel meisjes een taboe is. Zo hoort het bij het ‘vrouw zijn’ om je benen perfect te ontharen, maar wat gebeurt er als je daarvan weg stapt en ervoor kiest om dat niet te doen? Ben je dan plots minder vrouw? De club is enerzijds opgericht om te tonen aan vrouwen dat je ook vrouwelijk kan zijn met het natuurlijke haar op je benen, maar toch kan je lezen aan de reacties onder de foto’s dat dit voor veel vrouwen een grote stap is om effectief het haar op hun benen te laten staan. De reacties gaan van vrouwen die steun zoeken om hun scheermesje links te laten liggen, tot meisjes die niet aan hun moeder durven vertellen dat ze eigenlijk hun benen niet willen scheren of vrouwen die net heel erg blij zijn en zich nooit eerder meer vrouw hebben gevoeld.

Ook interessant om te lezen is dat de meeste vriendjes of echtgenoten van vrouwen die beslissen om niet langer te ontharen, dat eigenlijk niet erg vinden. Ze staan hier, en dat schrijft de Britse Grazia Daily, nogal onverschillig tegenover. Zo staan ze ook vol bewondering voor het grote zelfvertrouwen hun partners ineens hebben gekregen. Vraag die je jezelf dan kan stellen is: voor wie scheren we dan eigenlijk nog onze benen? (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content