Nu 'The Great Gatsby' bijna in de zalen is, worden we overstelpt met de stijl en look van de jaren '20. Carey Mulligan krijgt in de film professionele hulp om er op haar best uit te zien, maar dat hoeft jou niet tegen te houden om zelf het een en ander uit te proberen. Make-up artiest Amanda Shackleton geeft tips hoe je de jaren '20 look kan vertalen naar de 21e eeuw.

Stap 1: Gebruik een foundation die past bij je huid en werk af met wat poeder. Gebruik enkel een beetje bronzer op je jukbeenderen en juist onder je wenkbrauwen.

Stap 2: Breng een donkere kleur oogschaduw aan, zoals taupe of grijs, en veeg de oogschaduw uit zodat het hoogste deel van de schaduw in het midden van het ooglid valt. Dit zorgt ervoor dat er een ronde vorm ontstaat, in plaats van een ovale vorm die veel meer van deze tijd is.

Stap 3: Krul je wimpers en breng zowel boven als onderaan mascara aan. Focus op het creëren van lange wimpers in het midden van je ooglid (en niet langs de buitenste wimpers zoals ze nu doen). Eyeliner werd vroeger niet echt gebruikt, maar je kan het wel doen als je de look wat meer 'nu' wilt maken.

Stap 4: Gebruik een wenkbrauw potlood dat ongeveer een halve tint lichter is dan je natuurlijke wenkbrauwkleur. Vul je wenkbrauw aan op het einde, maar pas op dat je het realistisch houdt.

Stap 5: Breng wat roodkleurige blush aan op je wangen met je middel-en wijsvinger. Tip: je kan hier ook lipstick voor gebruiken als je niet de juiste kleur blush hebt.

Stap 6: In de jaren '20 werd een lippotlood vooral gebruikt om het midden van je lippen te benadrukken. De lijn liep vaak niet helemaal door tot aan de rand van je lippen, waardoor ze getuiter en voller leken. Vandaag wordt de natuurlijke vorm van de lippen gevolgd. Wil je de look wat hedendaagser maker, volg dan de natuurlijke ronding van de lippen.

Stap 7: Gebruik voor je lipstick een dieprode kleur. Een beetje gloss maakt het geheel wat luchtiger.

Stap 8: Dit is het leukste deel van 'The Great Gatsby- make-over: kies een plek op je gezicht en teken een schoonheidsvlekje met het puntje van een zwarte of bruine eyeliner. (RDM)

Nu 'The Great Gatsby' bijna in de zalen is, worden we overstelpt met de stijl en look van de jaren '20. Carey Mulligan krijgt in de film professionele hulp om er op haar best uit te zien, maar dat hoeft jou niet tegen te houden om zelf het een en ander uit te proberen. Make-up artiest Amanda Shackleton geeft tips hoe je de jaren '20 look kan vertalen naar de 21e eeuw. Stap 1: Gebruik een foundation die past bij je huid en werk af met wat poeder. Gebruik enkel een beetje bronzer op je jukbeenderen en juist onder je wenkbrauwen. Stap 2: Breng een donkere kleur oogschaduw aan, zoals taupe of grijs, en veeg de oogschaduw uit zodat het hoogste deel van de schaduw in het midden van het ooglid valt. Dit zorgt ervoor dat er een ronde vorm ontstaat, in plaats van een ovale vorm die veel meer van deze tijd is. Stap 3: Krul je wimpers en breng zowel boven als onderaan mascara aan. Focus op het creëren van lange wimpers in het midden van je ooglid (en niet langs de buitenste wimpers zoals ze nu doen). Eyeliner werd vroeger niet echt gebruikt, maar je kan het wel doen als je de look wat meer 'nu' wilt maken. Stap 4: Gebruik een wenkbrauw potlood dat ongeveer een halve tint lichter is dan je natuurlijke wenkbrauwkleur. Vul je wenkbrauw aan op het einde, maar pas op dat je het realistisch houdt. Stap 5: Breng wat roodkleurige blush aan op je wangen met je middel-en wijsvinger. Tip: je kan hier ook lipstick voor gebruiken als je niet de juiste kleur blush hebt. Stap 6: In de jaren '20 werd een lippotlood vooral gebruikt om het midden van je lippen te benadrukken. De lijn liep vaak niet helemaal door tot aan de rand van je lippen, waardoor ze getuiter en voller leken. Vandaag wordt de natuurlijke vorm van de lippen gevolgd. Wil je de look wat hedendaagser maker, volg dan de natuurlijke ronding van de lippen. Stap 7: Gebruik voor je lipstick een dieprode kleur. Een beetje gloss maakt het geheel wat luchtiger. Stap 8: Dit is het leukste deel van 'The Great Gatsby- make-over: kies een plek op je gezicht en teken een schoonheidsvlekje met het puntje van een zwarte of bruine eyeliner. (RDM)