De gotische make-up look keert terug

© Reuters

Op de rode loper verschenen sterren met intens rode, paarse en bruine lippen.

Alles komt terug, zelfs de gotisch geïnspireerde make-up look die vooral populair was tijdens de jaren negentig. Verschillende beroemdheden verschenen onlangs op de rode loper met lippen in een intens diepe kleur gaande van wijnrood over paars tot bruin. Make-up artieste Elke Willemen van MAC vertelt hoe je de look kan kopiëren. De diepdonker gekleurde lippen van actrice Drew Barrymore en zangeres Courtney Love zijn onafscheidelijk verbonden met de jaren negentig. Opvallend is dat de trend nu opnieuw opgepikt wordt door verschillende beroemdheden. De Amerikaanse actrices Camilla Belle, Kate Bosworth en Jessica Alba, de zangeres Lana Del Rey en de styliste Rachel Zoe verschenen stuk voor stuk met donker getinte lippenstift op de rode loper van het MET-gala. Ook Jennifer Lopez verscheen op de première van haar nieuwe film ‘What to expect when expecting’ met donkerpaarse lippen.

Het was de Britse make-up artieste Path McGrath die voor de herfstcollectie van Balenciaga de modellen met een donkere kerskleurige tint op hun lippen de catwalk opstuurde. Aan fashionista.com vertelde McGrath dat ze daarvoor een wijnrode en bruinige lippenstift uit de collectie van cosmeticamerk CoverGirl combineerde.

Intens donkere lippen passen bij elk huidtype

Een voordeel van de gothic-geïnspireerde make-up look is dat je veel speling hebt met de kleuren. Zolang het een intens diepe, gepigmenteerde tint is, kan je volgens make-up artieste Elke Willemen van M.A.C. elke kleur gebruiken, van bourgognerood tot paars. “Op zich passen alle kleuren bij elk huidtype. Alles hangt af van hoe je wil overkomen”, legt de make-up artieste uit. “Als je bijvoorbeeld een heel bleke huid hebt en een donkere lippenstift gebruikt, kom je al snel afstandelijk over. Als dat hetgene is wat je wilt uitstralen, is dat op zich geen probleem. Combineer je een paarse lippenstift met een gele huid, ontstaat een groot contrast. Maar ook dat is op zich niet fout.”

Als je een intens donkere lippenstift gebruikt, kies je wel best voor een crèmige textuur. “Gebruik zeker geen glossy lippenstift, want dan gaat de kleur sneller uitvegen en dat is zeker niet aan te raden bij een donkere lippenstift”, raadt Elke aan. Een goede tip is ook om de lipcontouren eerst in te kleuren.

Donkere lippen kan je best uitbalanceren Om de look in balans te brengen, breng je best een oogschaduw en blush in hetzelfde kleurenpalet aan. “Als de ondertoon van de lippenstift bourgognepaars is, vertaal je die kleur ook naar de ogen met een zacht penseel. Breng geen vorm aan op het ooglid, maar laat de oogschaduw zachtjes uitdeinen. De wimpers zet je ook aan met mascara, maar zet ze niet te sterk in de kijker. Belangrijk is dat je ook de wenkbrauwen kleurt met een tint die iets lichter is dan de oorspronkelijke kleur van je wenkbrauwen.”

Perfectionisten kunnen de kleur van hun lippenstift tenslotte verwerken in de gelaatskleur. “Smeer een beetje lippenstift op je hand en ga erdoor met een zacht penseel. Op die manier maak je zelf een crèmeblush. Voor de afwerking kan je ook nog een beetje lippenstift op de appeltjes van je wangen wrijven.” Voorlopig experimenteren we misschien beter nog even met neonkleurtjes. Maar staat de herfst voor de deur, dan zijn we in elk geval voorbereid. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content