De eindejaarsvragen en -antwoorden van Ines Borgonjon (M.A.C. Cosmetics)

Met 2015 op de drempel blikt Knack Weekend terug op het voorbije jaar door de ogen van enkele prominente lifestylefiguren. Vandaag: het 2014 van Ines Borgonjon, senior make-up artist bij M.A.C. Cosmetics.

Wat vond jij de opmerkelijkste trend van 2014?

De eindejaarsvragen en -antwoorden van Ines Borgonjon (M.A.C. Cosmetics)
© MAC

Ines Borgonjon: Zonder twijfel de selfie. Wij als make-up artists hebben dit jaar onwaarschijnlijk vaak de vraag gekregen welke make-up ervoor zorgt dat je er goed uitziet op foto’s. Zelfs mensen die er niet specifiek naar vroegen gingen toch vaker overstag voor een product wanneer we uitlegden dat het heel mooi het licht reflecteert voor de camera, bijvoorbeeld.

Wat wordt dé trend van 2015?

Borgonjon: Komend seizoen staat puurheid centraal, en dus is een schone, stralende huid heel belangrijk. Daarnaast zijn we al een tijdje naar meer vrijheid in make-up aan het evolueren en dit jaar zou wel eens een hoogtepunt kunnen zijn. Die mooie huid vormt een perfect canvas voor speciale kleuren en meer geëvolueerde technieken. We merken echt dat mensen steeds behendiger worden met make-up en ook meer gaan durven. Voor onze make-up artists is dat wel fijn, want dat wil zeggen dat ook zij een stapje verder kunnen gaan.

Wat is je wens voor het nieuwe jaar?

Borgonjon: Ik vind het heel belangrijk dat iedereen gelukkig kan zijn en zich goed in zijn of haar vel leert te voelen. Dat is ook wat ik zo fijn vind aan mijn job: ik laat mensen stralen, soms met behulp van een poedertje, maar vooral omdat ze zich na een make-up sessie zelfzekerder voelen. De wereld heeft echt nood aan meer gelukkige mensen, om alle bitterheid, verkeersagressie en norse debatten te compenseren.

Wat heb je het voorbije jaar geleerd?

Borgonjon: Er is het voorbije jaar heel veel veranderd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak en ik heb daardoor echt geleerd dat ik moet berusten in de dingen, geduld moet hebben en vertrouwen moet hebben dat alles altijd op een of andere manier wel goed komt. Wie goed doet krijgt dat vroeg of laat wel terug. Ik vind dat een mooie levensles die ik zeker ga proberen doorgeven.

Wat/wie heeft je dit jaar ontroerd en waarom?

Borgonjon: ‘It’s not over’, de documentaire die Andrew Jenks voor het Viva Glam Aidsfonds heeft gemaakt. Ik ben normaal echt niet snel geëmotioneerd, maar die film was echt een eye-opener waardoor ik zelf ook ben gaan nadenken over wat ik kan doen om het leven van anderen beter te maken.

Katrin Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content