De effecten van alcohol op de huid

© thinkstock

Niet enkel de zon kan uw huid in de problemen brengen; ook het consumeren van alcohol is behoorlijk schadelijk voor uw velletje.

Het ziet ernaar uit dat het KMI steeds vaker “terrasjesweer” mag voorspellen en hoewel wij erop erop vertrouwen dat u reeds een karrenvracht aan zonnebescherming heeft ingeslagen, dwingen we u om na te denken over andere schadelijke neveneffecten van deze klimatologische verandering. Naast de zon is immers ook de tequila sunrise in uw hand een probleem.

Het drinken van alcohol hindert namelijk de aanmaak van vasopressine: een antidiuretisch hormoon dat ervoor zorgt dat de nieren niet al het opgenomen vocht naar de blaas sturen, maar ook de organen voorzien van water. Zij die weten dat de huid het grootste orgaan is, lezen in bovenstaande dat alcohol de huid ontzettend gaat uitdrogen, en dat komt uw uiterlijk heus niet ten goede.

Een droge huid is genadeloos voor fijne lijntjes en rimpels waardoor u er meteen heel wat ouder uitziet. Tegelijkertijd berooft alcohol het lichaam van vitamine A en blijft u achter met een doffe en schilferige huid. Aangezien een gedehydrateerd lichaam snakt naar vocht en andere vitale voedingsstoffen zal het alles wat het tegenkomt dat het kan gebruiken opslaan. Een opgezwollen gezicht? U weet nu waaraan dat ligt. Alsof bovenstaande redenen nog niet genoeg zijn om u de stuipen op het lijf (lees: de huid) te jagen weet dan dat alcohol de bloedvaten verwijdt waardoor couperose kan ontstaan of verergeren.

Hydrateren is dus de boodschap en een crème smeren is niet voldoende. Het is ook heel belangrijk om het lichaam van binnen uit te hydrateren. Voor de minder goede verstaanders: water drinken! (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content