Wassen met te veel sulfaten kan je hoofdhuid beroven van noodzakelijke natuurlijke oliën. Siliconen zorgen dan weer voor een hardnekkig laagje over het haar, dat er in eerste instantie gezond uitziet, maar moeilijk uit te wassen is. Wie een shampoo met siliconen koopt, heeft dus ook sulfaten nodig om deze er terug uit te krijgen. Het resultaat is dat haar er dof en droog kan beginnen uitzien wanneer de aanwezigheid van sulfaten en siliconen de natuurlijke gang van zaken verstoren.

Ook de bewaarmiddelen in shampoos, parabenen, staan voor sommige mensen op de zwarte lijst. Je kan er allergisch aan zijn, waardoor je huid beschadigd raakt, en sommige onderzoeken wijzen op een link met kanker. The Guardian maakte een handige interactieve infografiek over de ingrediënten van shampoo.

Maar wat als we shampoo verbannen uit ons doucheritueel? Is ons haar dan wel proper? En wat met de alternatieven zoals bakpoeder en azijn? Het is belangrijk om de No Poo methode goed te onderzoeken vooraleer je er halsoverkop mee aan de slag gaat. Huis, tuin en keukenmiddeltjes zijn immers niet altijd beter dan klassieke shampoo.

Wie wil afstappen van shampoo, maar geen tijd of zin heeft om de No Poo methode uit te proberen, kan ook gewoon kiezen voor de Low Poo shampoo's van merken zoals Yves Rocher of de nieuwe versie van Shu Uemura (Essence Absolue Cleansing Milk).

(LP)

Wassen met te veel sulfaten kan je hoofdhuid beroven van noodzakelijke natuurlijke oliën. Siliconen zorgen dan weer voor een hardnekkig laagje over het haar, dat er in eerste instantie gezond uitziet, maar moeilijk uit te wassen is. Wie een shampoo met siliconen koopt, heeft dus ook sulfaten nodig om deze er terug uit te krijgen. Het resultaat is dat haar er dof en droog kan beginnen uitzien wanneer de aanwezigheid van sulfaten en siliconen de natuurlijke gang van zaken verstoren.Ook de bewaarmiddelen in shampoos, parabenen, staan voor sommige mensen op de zwarte lijst. Je kan er allergisch aan zijn, waardoor je huid beschadigd raakt, en sommige onderzoeken wijzen op een link met kanker. The Guardian maakte een handige interactieve infografiek over de ingrediënten van shampoo. Maar wat als we shampoo verbannen uit ons doucheritueel? Is ons haar dan wel proper? En wat met de alternatieven zoals bakpoeder en azijn? Het is belangrijk om de No Poo methode goed te onderzoeken vooraleer je er halsoverkop mee aan de slag gaat. Huis, tuin en keukenmiddeltjes zijn immers niet altijd beter dan klassieke shampoo. Wie wil afstappen van shampoo, maar geen tijd of zin heeft om de No Poo methode uit te proberen, kan ook gewoon kiezen voor de Low Poo shampoo's van merken zoals Yves Rocher of de nieuwe versie van Shu Uemura (Essence Absolue Cleansing Milk). (LP)