Het is al lang geen verrassing meer welke impact één bepaald product kan hebben op je look, om nog maar te zwijgen van gezichtstransformaties die bepaalde contour make-up kunnen opleveren. Een klein beetje contouring bijvoorbeeld rond de omtrek van je gezicht doet vaak wonderen.

Met aangezette jukbeenderen lijkt je gezicht smaller in plaats van rond waardoor je er meteen volwassener en serieuzer uitziet. Hoewel sommige extreme versies van de look beter aan professionele make-up artiesten worden overgelaten, zijn de technieken op zich niet moeilijk om de look zelf te creëren, en dat meer en meer met betaalbare producten.

'De queen of contouring'

Wanneer wordt gesproken over contour make-up, denken wij spontaan aan de mooi in de verf gezette jukbeenderen van Kim Kardashian, die niet voor niets 'the queen of contouring' wordt genoemd. Hoewel Kim K. hoort bij de top van de rijkste sterren ter wereld en ze zich zonder problemen de meest prestigieuze make-upproducten kan veroorloven, zweert ook zij al jaren bij 'goedkopere' drogisterij make-up.

Haar persoonlijke make-up artist Mario Dedivanovic onthulde recent het geheime transformatieproduct dat zorgt voor haar veelbesproken gecontourde jukbeenderen. Giella Eye M Glam Highlighter (€31) heet het wondermiddeltje. Het is een highlighting poeder dat hij speciaal voor het merk ontwierp en bovendien gebruikt voor de transformatie van Kims gezicht.

Volgens Mario geeft zijn product je de meest prachtige, natuurlijke gouden gloed dankzij de pure en natuurlijke minerale pigmenten die de huid er stralender doen uitzien. "Voor de contourlook is het essentieel om het poeder met een 'beauty blender'-spons te gebruiken", adviseert hij. Het kan zowel op de jukbeenderen als op de T-zone (voorhoofd en neus) worden aangebracht.

Omdat het aanbrengen van contour make-up iets is waar men zoals bij alles wat in moet groeien, is hier een overzichtje van de beste contour- en highlightkits voor elk gebruikersniveau. (LD)

Beginners:Benefit 10 Bronzing and Highlighting Duo (€25) benefitcosmetics.com.

Half-gevorderden:Marc Jacobs #Instamarc Light Filtering Contour Powder (€42) sephora.com.

Gevorderen:Anastasia Premiere Contour and Highlight Kit (€36) nordstrom.com.

Experts: Mehron Celebre Pro-HD Cream Contour and Highlight Palette (€71) nordstrom.com.

Het is al lang geen verrassing meer welke impact één bepaald product kan hebben op je look, om nog maar te zwijgen van gezichtstransformaties die bepaalde contour make-up kunnen opleveren. Een klein beetje contouring bijvoorbeeld rond de omtrek van je gezicht doet vaak wonderen.Met aangezette jukbeenderen lijkt je gezicht smaller in plaats van rond waardoor je er meteen volwassener en serieuzer uitziet. Hoewel sommige extreme versies van de look beter aan professionele make-up artiesten worden overgelaten, zijn de technieken op zich niet moeilijk om de look zelf te creëren, en dat meer en meer met betaalbare producten.'De queen of contouring'Wanneer wordt gesproken over contour make-up, denken wij spontaan aan de mooi in de verf gezette jukbeenderen van Kim Kardashian, die niet voor niets 'the queen of contouring' wordt genoemd. Hoewel Kim K. hoort bij de top van de rijkste sterren ter wereld en ze zich zonder problemen de meest prestigieuze make-upproducten kan veroorloven, zweert ook zij al jaren bij 'goedkopere' drogisterij make-up.Volgens Mario geeft zijn product je de meest prachtige, natuurlijke gouden gloed dankzij de pure en natuurlijke minerale pigmenten die de huid er stralender doen uitzien. "Voor de contourlook is het essentieel om het poeder met een 'beauty blender'-spons te gebruiken", adviseert hij. Het kan zowel op de jukbeenderen als op de T-zone (voorhoofd en neus) worden aangebracht.Omdat het aanbrengen van contour make-up iets is waar men zoals bij alles wat in moet groeien, is hier een overzichtje van de beste contour- en highlightkits voor elk gebruikersniveau. (LD)Beginners:Benefit 10 Bronzing and Highlighting Duo (€25) benefitcosmetics.com.Half-gevorderden:Marc Jacobs #Instamarc Light Filtering Contour Powder (€42) sephora.com.Gevorderen:Anastasia Premiere Contour and Highlight Kit (€36) nordstrom.com.Experts: Mehron Celebre Pro-HD Cream Contour and Highlight Palette (€71) nordstrom.com.