Crisis doet wellness boomen

Mensen willen massaal ontstressen en trekken naar de spa.

Niet elke sector heeft te lijden onder de crisis. Sommige zaken gaan zelfs beter. De wellnesscentra in de VS bijvoorbeeld. Die zagen hun bezoekersaantal het afgelopen jaar flink toenemen. Van massages tot manicures, Amerikanen namen er massaal hun toevlucht toe om te ontstressen, zo blijkt uit gegevens van de International Spa Association.

In 2008 telden de Amerikaans wellness- en schoonheidsinstituten 160 miljoen bezoekers, 16 procent meer dan het jaar daarvoor. De inkomsten van de hele sector groeiden met 18 procent. “Wellness is bestand tegen de recessie”, aldus Lynne McNees, voorzitter van de associatie aan het Britse persagentschap Reuters. “De economie zit nog altijd in het slop en veroorzaakt bij heel wat mensen een forse dosis stress. En we weten dat de hoofdreden om een wellnesscentrum te bezoeken ontstressen is”.

Ook uit het World Wealth Report van Merrill Lynch/Capgemini bleek vorige maand dat er niet bespaard wordt op wellness. Integendeel. Veertig procent van de gefortuneerden (die meer dan 1 miljoen dollar bezitten) zegden minder uit te geven aan luxereizen-en goederen, maar de helft gaf te kennen meer te spenderen aan gezondheid en wellness.

Toch beleven ook de spa’s geen gouden tijden. Want ook al neemt hun bezoekersaantal toe, er komen alsmaar meer zulke centra en dus wordt de concurrentie groter. Een fenoneem dat zich trouwens ook in BelgiÔvoordoet.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content