Vloeibare eyeliner heeft veel voordelen, het is snel, sexy en mysterieus. Maar het kan een hele karwei zijn om foutloos aan te brengen. Make-up artieste Pat McGrath geeft ons enkele tips om zelf de perfecte Sophia Loren look te creëren.

Voor de make-up van de nieuwe Dolce & Gabanna herfst- en wintercollectie was Italiaans filmicoon Sophia Loren het inspiratiemodel. Haar handelsmerken waren haar zwoele kattenogen en haar volle bordeauxrode lippen. Visagiste Pat McGrath, die deze look creëerde, is een van de meest invloedrijkste make-up artiesten van het moment en verantwoordelijk voor de make-up van de meeste grote modeshows.

Om je deze look aan te meten heb je niet veel nodig. Allereerst dept ze lichtjes de huid met een matte foundation. Door een borstel te gebruiken om de foundation aan te brengen vermijdt ze een te dekkend effect. "Zo blijft de huid ademen", zegt ze.

Kattenogen

Om het perfecte lijntje te trekken gebruikt ze een zwart oogpotlood om een mooie oogvorm te creëren. Als je ietwat uitgeweken bent gebruik je best een wattenstaafje om het teveel aan oogpotlood zachtjes weg te vegen. Daarna gaat ze nog eens over het reeds getrokken lijntje met een vloeibare eyeliner. Zo krijg je een extra zwart effect en is het makkelijker om de eyeliner aan te brengen omdat je gewoon de reeds getrokken lijn moet volgen. In de buitenste ooghoek plaatst ze enkel valse wimpers om die sexy sixties look te krijgen.

Bordeaux lippen

De volle lippen krijg je door eerst een basis aan te brengen met een lippenpenseel. De prachtige bordeauxrode kleur krijg je door twee kleuren rood te mengen, hier gebruikt ze Dolce en Gabanna's 'Ruby' en 'Amethyst'. Tenslotte breng je een tweede laag aan door met gebruik van je vingers de lippenstiftkleuren op je lippen te deppen zodat die mooi door elkaar vloeien. (AV)

Vloeibare eyeliner heeft veel voordelen, het is snel, sexy en mysterieus. Maar het kan een hele karwei zijn om foutloos aan te brengen. Make-up artieste Pat McGrath geeft ons enkele tips om zelf de perfecte Sophia Loren look te creëren.Voor de make-up van de nieuwe Dolce & Gabanna herfst- en wintercollectie was Italiaans filmicoon Sophia Loren het inspiratiemodel. Haar handelsmerken waren haar zwoele kattenogen en haar volle bordeauxrode lippen. Visagiste Pat McGrath, die deze look creëerde, is een van de meest invloedrijkste make-up artiesten van het moment en verantwoordelijk voor de make-up van de meeste grote modeshows. Om je deze look aan te meten heb je niet veel nodig. Allereerst dept ze lichtjes de huid met een matte foundation. Door een borstel te gebruiken om de foundation aan te brengen vermijdt ze een te dekkend effect. "Zo blijft de huid ademen", zegt ze. Kattenogen Om het perfecte lijntje te trekken gebruikt ze een zwart oogpotlood om een mooie oogvorm te creëren. Als je ietwat uitgeweken bent gebruik je best een wattenstaafje om het teveel aan oogpotlood zachtjes weg te vegen. Daarna gaat ze nog eens over het reeds getrokken lijntje met een vloeibare eyeliner. Zo krijg je een extra zwart effect en is het makkelijker om de eyeliner aan te brengen omdat je gewoon de reeds getrokken lijn moet volgen. In de buitenste ooghoek plaatst ze enkel valse wimpers om die sexy sixties look te krijgen. Bordeaux lippen De volle lippen krijg je door eerst een basis aan te brengen met een lippenpenseel. De prachtige bordeauxrode kleur krijg je door twee kleuren rood te mengen, hier gebruikt ze Dolce en Gabanna's 'Ruby' en 'Amethyst'. Tenslotte breng je een tweede laag aan door met gebruik van je vingers de lippenstiftkleuren op je lippen te deppen zodat die mooi door elkaar vloeien. (AV)