Creëer zelf de ijsprinsessenlook van Elsa uit ‘Frozen’

© M.A.C - Disney

De prinsessen in de Disney-sprookjes zijn de laatste jaren echte fashionista’s geworden én daar hoort een stijlvolle make-up bij. Disney klopte aan bij Erwin, make-upartiest bij M.A.C, om de look van het ‘Frozen’-hoofdpersonage voor ‘real life’ prinsessen te creëren.

De prinsessen in de Disney-sprookjes zijn de laatste jaren echte fashionista’s geworden én daar hoort een stijlvolle make-up bij. Disney klopte aan bij Erwin, make-upartiest bij M.A.C, om de look van het ‘Frozen’-hoofdpersonage voor ‘real life’ prinsessen te creëren.

In ‘Frozen’ trekt de dappere prinses Anna erop uit om haar zus Elsa te zoeken. Elsa beschikt over ijzige krachten die het koninkrijk onderdompelen in een ware ijstijd. Anna wil haar zus én haar land redden van deze natuurkrachten.

De twee prinsessen werden opnieuw, zoals we van Disney gewoon zijn, erg sierlijk in beeld gebracht. Disney schakelde hair- en make-upspecialisten in om de prinsessen er op hun best te laten uitzien. En dat kan jij nu ook thuis proberen, dankzij deze instructies van Erwin, make-upartiest bij M.A.C.

De ogen als ‘eyecatchers’

Eerst en vooral is het belangrijk om met een egale teint aan deze look te beginnen. Gebruik je eigen fond de teint of BB cream als basis. Daarna richten we ons op de ogen, de echte ‘eyecatcher’ van deze prinsessenlook.

Erwin koos voor de lichtroze ‘Let’s skate’-oogschaduw van M.A.C als primer. Zo krijg je een egale kleur op de oogleden en zal de rest van de producten beter houden. Daarna breng je de paarse ‘Parfait amour’-oogschaduw aan op de bewegende delen van het ooglid. Vervolgens gebruiken we ‘Pink freeze’ als highlighter, in het midden van het ooglid, zodat je look diepte krijgt.

Net onder de wenkbrauwen breng je de peachy ‘Free to be’-oogschaduw aan. Je borstelt het best de kleur naar boven uit, zodat de perzikkleurige oogschaduw overgaat in je natuurlijke huidskleur. Met een donkerblauw kohlpotlood breng je een lijntje aan, zowel bovenaan als onderaan vlakbij de wimpers. Op je onderste ooglid doe je dit tot 1/3 van je volledige lengte.

Daarna ga je met een borsteltje het blauwe lijntje zachter maken en wrijf je de onvolledige lijn onderaan volledig uit. Tot slot breng je eyeliner aan met een ‘wing’ aan de buitenste ooghoeken. Met wat witte eyeliner aan de binnenste ooghoeken creëer je een open blik.

Volle lippen

Nu richten we ons op de jukbeenderen met de ‘Pink swoon’-blush. Je begint aan de haarlijn en werkt dan via de jukbeenderen naar voren. Voor de lippen koos Erwin ‘New York apple’, een warme rode kleur. Begin in het midden van je lippen en maak ze hier wat donkerder. Zo zullen je lippen langer hun kleur houden én creëer je de illusie van vollere lippen. Daarna werk je af met een glanzende lipgloss.

Wie even gek wil doen, kan met een bruin potlood sproetjes aanbrengen. Na het kammen van je wenkbrauwen en het aanbrengen van een zwarte mascara is je look helemaal af. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content