Charli Howard over modellenbestaan: ‘Ik mat mezelf 5 keer per dag op en het was nooit goed genoeg’

Charli Howard © Facebook

Je kan je Charli Howard misschien nog herinneren van de krachtige open brief die ze schreef over haar voormalige modellenagentschap dat haar liet vallen omdat ze zogezegd te dik was geworden. In een video voor StyleLikeU vertelt ze openhartig over hoe de mode-industrie haar lichaamsbeeld verpestte.

Het moeder- en dochterduo van Style Like U trekt naar Londen voor een reeks van hun befaamde ‘What’s Underneath’-project. In deze video’s vertellen deelnemers over zichzelf en hun zelfbeeld terrwijl ze zich ontkleden. Een van de vrouwen die deelnemen aan het project is het model Charli Howard. Nadat ze in een Facebookpost haar voormalige modellenagentschap door de mangel haalde, werd ze overstelpt door reacties van fans en andere modellenbureaus.

Charli blikt terug op de periode dat ze door haar voormalige agentschap werd verplicht om af te vallen en ze zich continu zorgen maakte over haar gewicht. ‘Er was een tijd dat ik mezelf vijf keer per dag opmat. Als het niet meer was. Op een shoot kreeg ik het volgende te horen: ‘Geef dit meisje deze outfit, want ze is wat voller’. Ik was toen maatje 34 Ik wandelde overal naartoe, terwijl ik amper at. Twee energierepen en een kommetje soep. Dat was het. Ik was zo verzwakt de hele tijd.’

‘Ik begrijp dat de modewereld een fantasie verkoopt en dat vind ik ook niet erg. Wat me wel stoort is die fixatie op maten. Het feit dat casting agents en modellenbureaus beslissen dat meisjes met een bepaalde maat wel of geen model kunnen zijn is fucked up.’

Haar conclusie: ‘Schoonheid wordt niet berekend door cijfers.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content