Het moet een van de weinige, zoniet het enige parfum zijn met een eigen biografie. Maar het bijna negentig jaar oude Chanel N° 5 is dan ook een icoon. Vanaf vandaag ligt "Histoire du N° 5 Chanel, Un Numéro Intemporel" van auteur François Ternon in de boekhandel. De Franse uitgeverij Editions Normant brengt het uit in België, Frankrijk en Zwitserland.

Het boek vertelt in 186 pagina's hoe het parfum aan zijn naam komt en op welke manier het flesje werd gekozen. Ternon belicht ook enkele belangrijke momenten in het leven van Gabrielle Chanel en Ernest Beaux, de twee bedenkers van N°5.
Ternon consulteerde voor zijn verhaal diverse bronnen, onder wie de Société Française des Parfumeurs en het huis Chanel, dat 32 geïllustreerde bladzijden voorzag.

Ann Heylens.

Het moet een van de weinige, zoniet het enige parfum zijn met een eigen biografie. Maar het bijna negentig jaar oude Chanel N° 5 is dan ook een icoon. Vanaf vandaag ligt "Histoire du N° 5 Chanel, Un Numéro Intemporel" van auteur François Ternon in de boekhandel. De Franse uitgeverij Editions Normant brengt het uit in België, Frankrijk en Zwitserland. Het boek vertelt in 186 pagina's hoe het parfum aan zijn naam komt en op welke manier het flesje werd gekozen. Ternon belicht ook enkele belangrijke momenten in het leven van Gabrielle Chanel en Ernest Beaux, de twee bedenkers van N°5. Ternon consulteerde voor zijn verhaal diverse bronnen, onder wie de Société Française des Parfumeurs en het huis Chanel, dat 32 geïllustreerde bladzijden voorzag. Ann Heylens.