Chanel lanceert Coco Noir

De geur is geïnspireerd op het leven van Gabrielle Chanel en is elegant en vrouwelijk.

Modehuis Chanel lanceert heel binnenkort een nieuwe geur. Vanaf 17 augustus ligt Coco Noir in de rekken. Dat meldt WWD.

De geur Coco Noir werd bedacht door Jacques Polge en gemaakt door Christopher Sheldrake, beiden staan gekend als dé Chanel-geurexperts. Het parfum heeft topnoten van pompelmoesnoot en bergamot uit Calabrië en een hart van roos, jasmijn, narcis en blad van geraniums. Verder nog basisnoten van tonkabonen uit Brazilië en Venezuela, patchoeli uit Indonesië, sandel uit Nieuw Caledonië, bourbonvanille en witte muskus-wierook. Complex, doch elegant en klassiek vrouwelijk. En licht-oriëntaals, zoals ook de andere Coco-geuren een oriëntaals tintje hebben.

Jacques Polge liet zich voor deze geur inspireren door het leven van Gabrielle Chanel die in de ban was van de Italiaanse stad Venetië. Het parfum is indrukwekkend en mysterieus en doet denken aan een nachtelijke reis door Venetië. “Coco Noir is geen trendgeur, maar een parfum dat een tijdperk moet vertegenwoordigen”, zegt Sheldrake tegen WWD. “We zijn ook heel voorzichtig met niet teveel geuren uit te brengen.” De originele Coco geur werd gelanceerd in 1984 waarop in 2001 Coco Mademoiselle volgde.

De fles is diepzwart, mysterieus en voorzien van iconische Coco-vorm, met gouden details. Vanaf 17 augustus is Chanel Coco Noir overal verkrijgbaar voor € 92 voor 50ml en € 132 voor 100ml. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content