Donald Trump, die voorlopig nog steeds de polls aanvoert voor de Republikeinse nominatie, had vorige week een gemene sneer in petto voor Carly Fiorina. 'Look at her face', zei de vastgoedtycoon. 'Kan je je voorstellen dat dat het gezicht is van onze volgende president.'

Donald Trump., REUTERS
Donald Trump. © REUTERS

Fiorina begon als outsider aan de race bij de Republikeinen, maar in de laatste peilingen steekt ze ook de kop op. Later deze week neemt ze ook deel aan het debat op CNN. Vermoed wordt dat het net daarom was dat Trump haar hard wilde raken.

Een paar dagen later kwam Trump op zijn uitspraken terug. 'Ik had het niet echt over haar gezicht, maar over haar persona', stelde hij in een interview op CNN. 'Ik had het over haar prestaties in de Senaat of als ceo van Hewlett Packard.' Nog volgens Trump doet hij sommige van zijn uitspraken 'als entertainer'. Dat is een overblijfsel van de tijd dat hij nog in 'The Apprentice' zat, zo legde hij uit op CNN.

Fiorina zelf liet zich niet verleiden tot een potje schelden, maar zette gisteren dit filmpje online. 'Ladies, look at this face, and look at all of your faces', steekt ze van wal. Wat volgt is een filmpje waarin Fiorina duidelijk maakt dat vrouwen geen special interest group zijn, maar de meerderheid van de naties.

Zonder Trump bij naam te noemen meldt ze. 'Ik ben een vrouw van 61 jaar, en ik ben trots op elke rimpel'. (JH)

Bekijk hier de video:

Donald Trump, die voorlopig nog steeds de polls aanvoert voor de Republikeinse nominatie, had vorige week een gemene sneer in petto voor Carly Fiorina. 'Look at her face', zei de vastgoedtycoon. 'Kan je je voorstellen dat dat het gezicht is van onze volgende president.'Fiorina begon als outsider aan de race bij de Republikeinen, maar in de laatste peilingen steekt ze ook de kop op. Later deze week neemt ze ook deel aan het debat op CNN. Vermoed wordt dat het net daarom was dat Trump haar hard wilde raken. Een paar dagen later kwam Trump op zijn uitspraken terug. 'Ik had het niet echt over haar gezicht, maar over haar persona', stelde hij in een interview op CNN. 'Ik had het over haar prestaties in de Senaat of als ceo van Hewlett Packard.' Nog volgens Trump doet hij sommige van zijn uitspraken 'als entertainer'. Dat is een overblijfsel van de tijd dat hij nog in 'The Apprentice' zat, zo legde hij uit op CNN.Fiorina zelf liet zich niet verleiden tot een potje schelden, maar zette gisteren dit filmpje online. 'Ladies, look at this face, and look at all of your faces', steekt ze van wal. Wat volgt is een filmpje waarin Fiorina duidelijk maakt dat vrouwen geen special interest group zijn, maar de meerderheid van de naties.Zonder Trump bij naam te noemen meldt ze. 'Ik ben een vrouw van 61 jaar, en ik ben trots op elke rimpel'. (JH)