Buitenaards parfum

IsraÔlisch designer Ron Arad ontwierp een UFO-achtig parfumflacon voor KENZO.

Na tassen en t-shirts legt de bekende IsraÔlische designer Ron Arad zich toe op parfum. KENZO is de gelukkige die mag profiteren van zijn originele stijl. Het resultaat is een naamloos parfum in een flacon die doet denken aan een UFO.

Het innovatieve parfumflesje behield de kenmerkende, organische dimensie van KENZO. Arad, die bekend staat voor zijn ergonomische producten met een knipoog, voegde er zijn voorliefde voor natuurlijke, sensuele welvingen aan toe. Het gedurfde design kan eigenlijk onmogelijk blijven rechtstaan. Het flesje is speciaal ontworpen voor de duim, zodat het perfect in de handpalm ligt.

Het artistieke flesje zal binnenkort als ‘limited edition’ te vinden zijn in de Kenzo-winkel in Brussel en bij Parfuma in Antwerpen. Het is ook nog tot 16 maart te zien als kunstobject in het Centre Georges Pompidou in Parijs. Daar loopt de retrospectieve expositie ‘No Discipline’ over het werk van Ron Arad.

Het flesje mag dan nog zo origineel en innovatief zijn, zonder geurtje is het geen parfum. Aurélien Guichard van Givaudan stond in voor de ontwikkeling van het parfum. Voor de geur liet Guichard zich inspireren door zijn moeder.

Nathalie Vandevelde / Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content