Britse studente maakt lipstickcollectie in het tuinhuis van haar ouders en verkoopt nu via Topshop

© Instagram @mdmflow

De 24-jarige Florence Adepoju ergerde zich mateloos aan het beperkte aanbod van make-up voor een donkere huid. De studente besloot dan maar zelf haar make-up te ontwikkelen. Ondertussen is haar label MDMFlow te koop bij Topshop en Colette.

Florence werkte in haar vrije tijd in een beautywinkel van Benefit en stond versteld van het gebrek aan aanbod voor vrouwen met een donkere huid. ‘Sommige merken brachten beperkte oplages op de markt, maar geen enkel label had de perfecte match voor mijn huid. Een foundation was ofwel te donker, een lipstick lichtte niet genoeg op. Het was voor mij altijd teleurstellend’, vertelt Florence in een interview met Daily Mail.

Florence
Florence© Instagram @mdmflow

Cosmeticabedrijf Benefit nodigde haar uit voor een opleiding in een lab waar ze zag wat het inhield om make-up te ontwikkelen. Het inspireerde haar om wetenschappelijke studies te volgen. Aan het London College of Fashion studeerde ze cosmeticawetenschappen. Tijdens haar opleiding kwam ze op het idee om haar eigen make-upproducten te ontwikkelen. Ze stelde zich kandidaat voor een beurs om haar droom werkelijkheid te laten worden.

Met het budget van de beurs toverde ze het tuinhuis van haar ouders om tot een make-uplaboratorium. Daar ontwikkelde Florence formules voor haar eigen oliën en soorten was, die ze dan omvormde tot lipstick. ‘Ik liet me een beetje gaan’, moet Florence toegeven. Maar het was een echt succes, ze wordt overstelpt door bestellingen. Ondertussen maakt ze 300 lipsticks per dag en levert ze aan Topshop en Colette. ‘Het wordt misschien hoog tijd om te verhuizen uit het tuinhuis en andere oorden op te zoeken.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content