Breng wat kleur in je haar voor de eindejaarsfeesten

© Instagram Alexa Chung

Maak je kapsel tijdens de eindejaarsperiode extra feestelijk door te kiezen voor een opvallende (tijdelijke) kleur. Wij maken je alvast wegwijs in de wereld van de ‘spraychalks’.

Maak je kapsel tijdens de eindejaarsperiode extra feestelijk door te kiezen voor een opvallende (tijdelijke) kleur. Wij maken je alvast wegwijs in de wereld van de ‘spraychalks’.

Durf je al wel eens gedurfd of speciaal uit de hoek komen? Dan zijn tijdelijke haarkleuringen misschien wel echt iets voor jou. Zo kan je een lok in je kapsel een ander kleurtje geven. De tint die het vaakst verkocht wordt is roze, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld lichtgroen of donkerpaars. Tegenwoordig is een gekleurde lok een echt succes en verschillende merken brengen dan ook tijdelijke kleuringen op de markt. Wij maken je alvast wegwijs in het aanbod.

1. Bumble and Bumble brengt in hun assortiment de spraychalk uit. Dit haarkrijt in een spuitflesje geeft je haar een instant fel kleurtje. Zo kan je kiezen uit vier tinten: roze, paars, groen en blauw. Je moet niet aan de slag met krijt, maar je kan het gewoon op het haar spuiten. Dit geeft je de mogelijkheid om het nog op de laatste minuut aan te brengen. De volgende ochtend kan je de kleur helemaal uitwassen. 17,70 euro via cosmeticary.com

2. De ‘Color Bug’ van Kevin Murphy is een schattig bolletje in de kleuren roze, oranje of paars. Je brengt het aan als een soort van krijt in het haar. Het eindresultaat is een soort van ‘dip dye’ dat een leuk accent geeft een de puntjes van je haar. Voor 19,90 euro verkrijgbaar.

3. Ook L’Oréal heeft een reeks van tijdelijke haarkleuringen op de markt gebracht. Je kan het door de kapper laten aanbrengen of je kan het product bij de kapper kopen om vervolgens thuis aan de slag te gaan. Je kan het ook online kopen. In totaal brengt L’Oréal vijf tinten uit, zo kan iedereen de kleur kiezen die bij de natuurlijke haarkleur passen.

4. De ‘Paintbox’-collectie van Fudge is product dat iets langer in je haar blijft zitten. Zo moet je rekenen dat het felle kleurtje er tussen de 3 en 30 wasbeurten zal inblijven. Je hebt dit product in verschillende tinten van paars, over groen tot roze. Bovendien is het geen kalk, waardoor je het op een andere manier moet aanbrengen op de lokken. Je kan het eigenlijk best vergelijken met thuis je haar zelf kleren, maar dan enkele lokken in plaats van het gehele kapsel.

5. Bleach Londen brengt een reeks tijdelijke kleuringen uit in alle kleurtjes van de regenboog. De kleuren gaan van oranje, tot donkerblauw en zeegroen. Dit merk is erg populair in Groot-Brittannië, zo is bijvoorbeeld Pixie Geldof helemaal gek van dit product. Verkrijgbaar bij www.boots.com , prijzen beginnen vanaf 6 euro.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content