Bourjois viert 150ste verjaardag met speciale nagellakcollectie

Bourjois viert dit jaar zijn 150ste verjaardag en blikt terug met een gelimiteerde collectie van 15 mini-nagellakken geïnspireerd op de rijke geschiedenis van het merk en de trends van het seizoen.

Bourjois viert dit jaar zijn 150ste verjaardag en blikt terug met een gelimiteerde collectie van 15 mini-nagellakken geïnspireerd op de rijke geschiedenis van het merk en de trends van het seizoen. Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Bourjois wordt zijn geschiedenis vertaald in 15 verschillende potjes, verwijzend naar 15 belangrijke data van het Franse merk.

Het Parijse beautyverhaal ontstond in 1863 op de grote Boulevards van Parijs, specifiek in de theaterwijk. Hun eerste verzorgingsproduct, de voorloper van de nagellak, was dan ook geïnspireerd op theater en podiumkunsten. Het was een rozerode doorschijnende vloeistof die met een kwastje werd aangebracht om de nagels te kleuren.

Een belangrijke mijlpaal vond plaats in 1924 waar trendsetter Bourgeois de eerste nagellak, genaamd Luxus, lanceert. De geschiedenis vertelt dat men zich liet inspireren door autolak, die toen ontwikkeld werd, om gekleurde emaille voor de nagels te creëren. Ondertussen staat Bourjois 150 jaar later ruimschoots bekend om zijn rijkdom aan vrouwelijke verzorgingsproducten en maakt het de Parijse chic voor iedereen toegankelijk. Bourjois draaft in zijn 150ste levensjaar op met een ‘So Laque Glossy’, een nagellak met een nog sterkere formule en nog meer glans die zelfs 10 dagen houdt. (YM)

De collectie ‘Mini Vernis, Déjà 150 ans’ is vanaf maart 2013 te koop bij Di, Inno, Kruitvat, Ici Paris XL en onafhankelijke parfumerieën. Per nagellak betaal je 2.99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content