Botoxgebruikers weten niet wat er in hun gezicht wordt gespoten

© Thinkstock

Ongeveer vijf op zes mensen die ooit al botox hebben laten inspuiten, hebben geen flauw idee welke substantie, en met welke ingrediënten, in hun gezicht werd geïnjecteerd. Dat schrijft de Daily Mail.

Ongeveer vijf op zes mensen die ooit al botox hebben laten inspuiten, hebben geen flauw idee welke substantie, en met welke ingrediënten, in hun gezicht werd geïnjecteerd. Dat schrijft de Daily Mail.

In Groot-Brittannië ging een cosmetisch bedrijf op zoek naar cijfermateriaal rond botox. Hiervoor werd een onderzoek ingesteld waarbij 1500 mensen, die ooit botox hebben gebruik, werden ondervraagd.

Van deze 1500 deelnemers is 84 procent zich niet bewust van welke ingrediënten er gebruikt worden binnen de behandeling. Zo is men nauwelijks op de hoogte dat het belangrijkste ingrediënt van een botox-behandeling botulinetoxine is. Dat is een neurotoxisch gif dat vaak in de medische wereld en cosmetische industrie wordt gebruikt. Door de verlammende werking gaat het gif spierspasmen tegen om de effecten van ouderdom te verminderen en de huid ‘strakker’ te gaan trekken.

Waar laten mensen zich behandelen?

Een op de drie ondervraagden laat zich behandelen bij een lokaal schoonheidssalon. Daarnaast zijn er ook wel mensen die de stof bij een vriend of vriendin thuis ingespoten kregen. Een kleine drie procent van de ondervraagden onderging de behandeling tijdens een ‘schoonheidsbehandelingsparty’. Het is dan ook voor het merendeel van de ondervraagden onduidelijk of de inspuitingen werden uitgevoerd door iemand met expertise. Het is niet duidelijk of de deskundige is opgeleid om dergelijke procedure uit te voeren.

Te weinig bescherming tegen het gif

Ruim 62 procent van de ondervraagden is van mening dat botox te makkelijk te verkrijgen is en dat mensen te weinig bewust worden gemaakt op het gevaar dat deze stof met zich meebrengt. Ze vinden dan ook dat mensen beter beschermd zouden moeten worden.

Het mag dan ook niet verbazen dat sommige botoxbehandelingen mislukken. Zo gaan steeds meer mensen na een mislukte behandeling op zoek naar medische hulp. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content