Dat botox een efficient (maar niet geheel risicoloos) middel is tegen rimpels, is intussen bekend. Maar het zou ook werken tegen kaalheid. Dat beweert althans de Californische plastische chirurg Simon Ourian.

Ourian kwam naar eigen zeggen tot de bevinding toen hij drie jaar geleden de hoofdhuid van zijn moeder injecteerde met botox. Botox wordt ook gebruikt om pijn te verlichten en hij behandelde op die manier haar hoofdwonden die waren ontstaan door chemotherapie. Door de chemo was ze ook kaal, maar na de botoxinjectie begon haar haar opnieuw te groeien. Ourian zegt dat hij nadien een aantal testen uitvoerde op vrijwilligers in zijn Epione Beverly Hills Clinic, wat telkens positieve resultaten opleverde.

Vitaminecocktail
Om de efficiÃ"nte te verhogen combineerde hij de injecties met een cocktail van vitamines die de bloedcirkulatie in de hoofdhuid bevordert en de celgroei stimuleert.

De botoxinjecties zouden bijvoorbeeld geschikt kunnen zijn voor patiÃ"nten met alopecia areata, een ziekte die kaalheid veroorzaakt. Twee à drie inspuitingen per jaar zouden volstaan.

Deskundigen zeggen wel dat verder onderzoek nodig is om na te gaan of de resultaten van dr Ourian kloppen en of de behandeling veilig is.

Ann Heylens.

Dat botox een efficient (maar niet geheel risicoloos) middel is tegen rimpels, is intussen bekend. Maar het zou ook werken tegen kaalheid. Dat beweert althans de Californische plastische chirurg Simon Ourian. Ourian kwam naar eigen zeggen tot de bevinding toen hij drie jaar geleden de hoofdhuid van zijn moeder injecteerde met botox. Botox wordt ook gebruikt om pijn te verlichten en hij behandelde op die manier haar hoofdwonden die waren ontstaan door chemotherapie. Door de chemo was ze ook kaal, maar na de botoxinjectie begon haar haar opnieuw te groeien. Ourian zegt dat hij nadien een aantal testen uitvoerde op vrijwilligers in zijn Epione Beverly Hills Clinic, wat telkens positieve resultaten opleverde.Vitaminecocktail Om de efficiÃ"nte te verhogen combineerde hij de injecties met een cocktail van vitamines die de bloedcirkulatie in de hoofdhuid bevordert en de celgroei stimuleert. De botoxinjecties zouden bijvoorbeeld geschikt kunnen zijn voor patiÃ"nten met alopecia areata, een ziekte die kaalheid veroorzaakt. Twee à drie inspuitingen per jaar zouden volstaan. Deskundigen zeggen wel dat verder onderzoek nodig is om na te gaan of de resultaten van dr Ourian kloppen en of de behandeling veilig is.Ann Heylens.