Botox blijft populair

Hoe omstreden ook, botox blijft populair. Dat blijkt uit statistieken van de American Society of Plastic Surgeons.

Hoe omstreden ook, botox blijft populair. Tenminste in de VS. Dat blijkt uit statistieken van de American Society of Plastic Surgeons (ASPS).

In 2008 ondergingen 10,4 miljoen Amerikanen een niet-chirurgische schoonheidsbehandeling, zoals een peeling, botox of de plaatsing van een rimpelvuller. Een stijging met 5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Alle verhalen over het verlies van expressie of gelaatsvervorming ten spijt, bleef botox veruit het populairst. Liefst 5 miljoen Amerikanen gingen om een botox-spuitje, een toename met 8 procent. 1,1 miljoen Amerikanen liet rimpels opvullen met hyaluronzuur fillers, 6 procent meer dan in 2007. En 1 miljoen opteerde voor een chemische peeling, een stijging met 2 procent. Enkel laserontharing en microdermabrasie werden minder populair.

Paradoxaal genoeg zou deze stijging te maken hebben met de crisis. Daardoor kiezen diegenen die de tand des tijds willen bestrijden minder voor dure plastische chirurgie en zoeken ze betaalbaardere alternatieven. Want het aantal schoonheidsoperaties (borstvergroting, neuscorrectie, ooglifting) kende vorig jaar in de VS een daling van 9 procent. 1,7 miljoen Amerikanen gingen onder het mes om esthetische redenen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content