Bollywood bij Givenchy

Nicolas Degennes liet zich voor zijn laatste Givenchy-collectie inspireren door Bollywood.

Artistiek directeur make-up Nicolas Degennes liet zich voor zijn laatste Givenchy-collectie inspireren door Bollywood: “Ik breng een hommage aan de Indische schoonheid, aangevuld met een discreet erotisch parfum, verankerd in de zuiverste traditie.”

Zoals te verwachten zorgt dat voor kleurrijke, exotische kleuren, met een nadruk op roze, oranje, goud en zilver. Die laatste twee tinten zijn alvast mooi vertegenwoordigd in de Precious Sari (26,06 euro): een vloeibare lovertjesoogschaduw die een verfrissend effect geeft.

Om de blik nog sprekender te maken, pakt Givenchy uit met Magic Kajal (16,71 euro), een dik oogpotlood in intens zwart, om aan de binnenkant van het oog te gebruiken. Een leuke extra zijn de bindi’s op de verpakkingen, verwijzend naar de rode stip op het voorhoofd van hindoevrouwen, die aangeeft dat zij zijn getrouwd.

De make-upcollectie is dromerig romantisch en zeker niet alleen voor Indische vrouwen, elk type vindt hierin haar gading. Blikvanger? De Sari Glow (40,65 euro): een fonkelende blush in oranje of roze, in twee verdiepingen: het poeder, in een eenvoudig maar elegant Indisch motief, en een feestelijk borsteltje. Voor een zijige, delicate blos.

Stefanie Van den Broeck.

In de parfumerie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content