Bloedinjectie tegen rimpels

De “Dracula Therapy” is de nieuwste therapie om rimpels weg te werken.

Ze noemen het ‘Dracula Therapy’ en het is ook wel een beetje griezelig: het injecteren van uw eigen bloed in de huid. De S3-therapie is nochtans de allernieuwste anti-rimpelbehandeling, zo meldt The Daily Mail. En de praktijk van de Franse dokters Daniel Sister en Cyrille Blum in Londen is haast voortdurend volzet.

De naam staat voor Stimulated Self Serum huidtherapie. Daarbij neemt de dokter bloed af bij zijn patiënt en scheidt hij de rode bloedcellen, het zuivere serum en de bloedplaatjes van mekaar. Dan voegt hij er aminozuren en vitaminen aan toe en injecteert het verrijkte serum in het gelaat van de patiënt. Volgens Sister stimuleert deze therapie het DNA-herstel, heelt het littekens en maakt het een gerimpelde, doffe huid opnieuw stralend zonder dat er synthetische vullers of pijnlijke lasers en peelings aan te pas komen.

Voorgeschiedenis.
Ook al klinkt het allemaal een beetje vreemd, de S3-therapie heeft wel degelijk een respectabele medische voorgeschiedenis. Al meer dan twee decennia gebruiken tandartsen het eigen serum van patiënten om terugtrekkend tandvlees zichzelf te laten regenereren. En uit Amerikaanse studies bleek al dat een injectie van plasma rijk aan bloedplaatjes sportblessures sneller doet verdwijnen.


“Ik dacht, als serumtherapie goed is voor de botten en het tandvleesweefsel, dan kan het ook geschikt zijn voor de huid”, aldus dr Sister. Daily Mail-journaliste Leah Hardy testte de behandeling uit en reageerde enthousiast. U moet er wel 500 pond (553 euro) voor over hebben.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content