Blake Lively onthult haar beautygeheimen

© Reuters

Gossip Girl’s Blake Lively werd geïnterviewd door Annie Tomlin van Refinery29 over haar beautygeheimen en rode loperlooks. Ze wilden weten hoe ze er telkens in slaagt de aandacht naar zich toe te trekken. Blake verklapt enkele tips en tricks en bewijst dat ze een creatief beautybrein heeft, geërfd van inventieve mama.

Iconische looks Blake Lively staat erom bekend zonder styliste te werken. Ze volgt de nieuwe collecties gewoon online, zoals de meesten onder ons. “Ik ga gewoon online wanneer de kleren op de runway worden getoond”, legt ze uit. “Dat is hoe ik erin slaag om bij elke modeshow, overal ter wereld, bij te zijn”. Maar de meeste inspiratie haalt de actrice toch uit het verleden. De iconische Hollywoodsterren van vroeger, zoals Katharine Hepburn en Grace Kelly, geraken nooit uit de mode. Zij dragen niet wat er nu trendy is, maar hun outfits zijn wel tijdloos .

“Naar zo’n vrouwen kijk ik ter inspiratie omdat wat zij dragen een stijl is, en geen trend. Dat zijn twee heel verschillende dingen. Iemand kan iconisch zijn in elke tijdsperiode”, legt Blake uit. Wat in de mode is, is niet altijd even stijlvol. Denk maar aan sommige trends uit de eighties. De Gossip Girl ster wil kleren dragen waarvan haar kinderen zullen zeggen: “mama dat is geweldig, waarom heb je dat niet bewaard?”. En dus niet :”ik kan niet geloven dat je dat echt gedragen hebt, ik schaam me zo hard”.

Stress op de rode loper

Lively vertrouwt Annie Tomlin toe dat ze het elke keer een beetje besterft op de rode loper. “Het is altijd heel stresserend omdat iedereen naar je kijkt en er zoveel camera’s op je gericht zijn en alle fotografen je naam roepen. Er gaan mensen op de grond liggen om een foto te nemen onder je jurk waarover dan later gezegd wordt dat het je eigen schuld was dat mensen je ondergoed konden zien. Dat vind ik altijd beangstigend”, zo vertelde ze.

Gelukkig vindt ze de voorbereidingen die aan het rode lopermoment vooraf gaan wel heel erg leuk. Ze probeert er telkens iets leuks van te maken en het te beschouwen als een verkleedfeestje. Tijdens de feestelijkheden die volgen op het rode lopermoment kan ze zich ook ontspannen en genieten van de glitter and glamour.

Wat Lively ook beangstigt is de groepsmentaliteit van critici. Er wordt altijd in groep beslist of iets een goede jurk of een lelijke jurk is. Wanneer sterren een gedurfde outfit dragen op de rode loper en erna helemaal afgekraakt worden, zal dit ook de gewone mensen thuis ontmoedigen om zulke dappere keuzes te maken.

“Onlangs vroeg iemand me: hoe kunnen we fiasco’s vermijden zoals The Swandress? Maar dat vind ik nu net zo stom. Die jurk is typisch Björk, ze past perfect bij haar. We moeten mensen niet ontmoedigen om kleren die bij hun persoonlijkheid passen te dragen omdat sterren er ook kritiek op krijgen. Dat is een foute mentaliteit. Er moeten meer gedurfde keuzes worden gemaakt, en minder kritiek worden geuit” , aldus Lively over de harde commentaar die sommige rode loperlooks krijgen.

Een premièredag in het leven van Blake Op een premièredag probeert de actrice, net zoals op andere dagen, zoveel mogelijk gedaan te krijgen op zo weinig mogelijk tijd. Op de dag van de laatste première waar ze heen ging, toonde Blake een knap staaltje multitasking. Ze moest namelijk babysitten op haar nichtjes en neefjes en haar zus kwam niet op tijd opdagen. Blake was zich klaar aan het maken, ze had haar jurk al aangetrokken, maar de moeder van haar babysitkindjes was te laat om hen op te halen.

Ze dacht “ok, ik neem hen mee naar de première. Ik droeg de kindjes met hun natte zwemspullen naar de auto – de watervlekken waren gelukkig niet te zien op m’n jurk – en liep over de rode loper terwijl ze in de auto wachtten. Daarna ging ik snel terug naar de auto om op hun te passen tot m’n zus arriveerde”, vertelde ze al lachend in het interview. Wanneer ze terugkomt van een event zoals een première vind de ster het ook leuk ook meteen terug in het gewone, alledaagse leven te stappen en samen te zijn met haar familie of vrienden.

Haartips “Ik ben een heel verlegen persoon van aard dus mijn lange haar is een beetje mijn bescherming”, legt Blake uit wanneer er gevraagd wordt naar het geheim van haar lange, golvende lokken. Omdat ze haar haar als een soort schild wil gebruiken, draagt ze het graag los en relaxed. Op de rode loper zie je vaak sterren verschijnen met hele gestileerde kapsels, maar dat is niks voor de 25-jarige actrice. “Ik voel me stijf als ik zoiets draag. Los haar is romantisch, het geeft het gevoel dat erin geleefd wordt, dat het een moeiteloze look is”, reageert ze op dit soort stijve kapsels.

Van nature heeft Blake Lively golvend haar en om de relaxte look nog meer te benadrukken laat ze haar haar drogen in een dotje op haar hoofd. Wanneer je haar is opgedroogd en je de dot losmaakt, heeft je haar een mooie golvende textuur. Wanneer de interviewster enthousiast aangeeft dat ze deze truc meteen gaat proberen wanneer het interview is afgelopen, zegt Blake dat dit volgens haar echt werkt bij elke haarsoort. Tenzij misschien bij super stijl, dun haar, voegt ze er aan toe, om zich in te dekken tegen teleurgestelde fans die geen succes boekten met deze dotjestruc.

Last-minute checkup Hoewel er niet veel tijd is, tussen de autorit en het betreden van de rode loper, zijn er toch enkele dingen die de ster nog snel doet. Eerst werkt ze haar lipgloss bij en checkt ze of haar gezicht niet te hard glimt. Er past natuurlijk niet zoveel in de kleine clutch die je meedraagt wanneer je de rode loper opgaat, dus de grove middelen kunnen niet meer bovengehaald worden.

“Ik check ook altijd even of er geen accidenten kunnen gebeuren”, lacht de actrice. Soms draagt ze namelijk nogal gewaagde stuks met diepe uitsnijdingen of heel erg losse jurken die bij een opstekende wind wel eens voor gênante momenten kunnen zorgen. Wanneer tape geen optie is, gebruikt ze lijm voor wimpers om haar jurk aan haar lichaam te plakken en dus niet halfnaakt de rode loper op te verschijnen.

“Dus dat is wat je last minute doet: kijken of alles op z’n plaats zal blijven zitten”, legt ze uit.

Annie merkt op dat dit soort trucjes erg MacGyver zijn. Blake reageert dat ze dat van haar moeder heeft. Die is ook zeer creatief op het gebied van beauty en mode. Ooit gebruikte ze zelfs de pijnstiller Advil als Blush door eraan te likken en de roze substantie die vrijkwam op haar wangen te smeren. Een familie vol BeautyMacGyvers dus.

Het belang van geur Geur is een van de belangrijkste aspecten van het beautyproces van de jonge ster. Zowel op een gewone dag als tijdens de rode loper, vergeet ze nooit haar geurtje op te spuiten. “Ik hou van de relaxte look, dus ik draag vaak weinig tot geen make-up in het dagelijkse leven”, aldus Lively.

Het vinden van een signatuurgeur beschrijft ze als iets magisch. Je stijl verandert gewoonlijk mee met de mode, maar een geur is iets wat je handelsmerk kan worden voor het leven. De ster legt uit wat voor effect een geur kan teweegbrengen: “Mijn moeder ruikt haar hele leven al hetzelfde en het is zo rustgevend en geruststellend om haar geur te ruiken. Een geur vertelt een verhaal, het brengt herinneringen terug en wekt emoties op. Wanneer je de geur van iemand die je graag ziet, of je favoriete gerecht, ruikt, dan weekt dat onmiddellijk emoties los.”

Een geur kan veel vertellen over de drager. Tijdens het interview voor Refinery29 draagt ze draagt het Première geurtje van Gucci, waar ze sinds kort het gezicht van is. Voor haar is het echt de perfecte geur. Normaal mixt ze altijd parfum met eau de cologne omdat ze van de sensualiteit en vrouwelijkheid van parfum houdt, maar ook van de kracht en masculiniteit van eau de cologne. Die combinatie van kracht en sensualiteit vindt ze ook terug in Première.

Een grote portie durf, fun en creativiteit omschrijven dus het beautyritueel van de blonde ster. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content