Binnenkort tatoeages met uitwisbare inkt?

Dit is een gewone tatoeage, niet gezet met de Ephemeral ink © Melody Hanssen

Als het van de Amerikanen achter Ephemeral Tattoos afhangt kunnen we binnenkort tatoeages makkelijker laten bijwerken, maar ook verwijderen dankzij een nieuw soort inkt.

Hoewel tatoeages al lang geen statement meer maken zoals vroeger, twijfelen nog steeds heel wat mensen om effectief onder de naald te gaan. Een tatoeage heb je immers voor het leven, en wat als je bijkomt, afvalt of je huid begint te verrimpelen: zal de tekening dan nog mooi blijven? Je kan uiteraard tatoeages laten verwijderen bij de dermatoloog, maar het is een pijnlijke, langdurige procedure die zeker niet alle sporen van je brandmerk uitwist en lelijke littekens achterlaat. Klinkt niet bepaald aantrekkelijk, en dus is het nemen van een tatoeage voor heel wat mensen nog steeds een beslissing waar heel wat wikken en wegen aan vooraf gaat.

Het ziet er echter naar uit dat de stap naar een tatoeage binnenkort kleiner zal worden. De universiteit van New York (NYU) experimenteert momenteel met een nieuw soort inkt die je makkelijk kan uitwissen, maar ook kan veranderen. Wanneer je bijvoorbeeld een slechts een detail uit je tatoeage wil verwijderen (we schrijven maar wat, een naam bijvoorbeeld) dan kan dat perfect, net als extra tekeningen toevoegen of alles gewoon verwijderen. Meer info kan je vinden op de website van Ephemeral Tattoos.

Mocht deze technologie binnenkort wijdverspreid worden, lijkt het logisch dat heel wat meer mensen voor de gein een tattoo laten zetten. De vraag blijft echter hoe blij echte tattoo liefhebbers en tatoeeurs met deze uitvinding zijn natuurlijk…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content