Hoorde je ooit al van de lipstick- en de zoomindex? Volgens de theorie uit 2000 van Leonard Lauder zou de toename van de verkoop van lipstick toegeschreven kunnen worden aan een slechte, onzekere economische situatie. De 'hemline index', de lengte van de zoom van vrouwenrokken, is van de hand van economist George Taylor. In 1926 opperde hij met zijn theorie dat vrouwen meer bloot durven te tonen als het economisch goed gaat. Wanneer de tijden onzeker zijn, dan worden ook de rokken opnieuw langer.

Thinkstock
© Thinkstock

De 'lob index'

Een gelijkaardige analyse liet The Sunday Times optekenen na een rondvraag bij een handjevol haarspecialisten. De theorie kreeg de naam 'lob index', in navolging van het huidige trendkapsel. Volgens de geïnterviewden is dit kapsel dat heel wat onderhoud vraagt, qua bijknippen en stylen, en dus van de vrouwen een grotere financiële investering vergt.

Steeds meer vrouwen willen naar het voorbeeld van de Britse actrice Rosamund Pike de schaar in hun lokken zetten. Celebritykapper Stuart Phillips ziet deze evolutie ook. 'Ik merk dat vrouwen dezer dagen heel wat meer geld geven voor hun haarverzorging. Niet enkel qua kapselkeuze, maar ook qua producten in de salons.' Bovendien komen ze ook sneller terug, want een lob moet om de anderhalve maand bijgeknipt worden om zijn ideale lengte te behouden.

Thinkstock
© Thinkstock

Meer kleur

Een tweede, kleinere trend valt ook te noteren bij de kleuringen. Volgens kleurenexpert Josh Wood zijn vrouwen in een groeiend economisch klimaat meer geneigd om hun haren te kleuren. Ook hier zal de kostprijs ongetwijfeld een rol spelen.

Vaak wordt gezegd dat om een nieuwe start te maken, bijvoorbeeld na een emotionele periode, een nieuwe coupe een leuk begin is. Maar als die nieuwe start betekent dat je bijvoorbeeld wat op je centjes moet letten, dan is een korte coupe dus af te raden. (AB/via The Sunday Times)

Hoorde je ooit al van de lipstick- en de zoomindex? Volgens de theorie uit 2000 van Leonard Lauder zou de toename van de verkoop van lipstick toegeschreven kunnen worden aan een slechte, onzekere economische situatie. De 'hemline index', de lengte van de zoom van vrouwenrokken, is van de hand van economist George Taylor. In 1926 opperde hij met zijn theorie dat vrouwen meer bloot durven te tonen als het economisch goed gaat. Wanneer de tijden onzeker zijn, dan worden ook de rokken opnieuw langer.De 'lob index'Een gelijkaardige analyse liet The Sunday Times optekenen na een rondvraag bij een handjevol haarspecialisten. De theorie kreeg de naam 'lob index', in navolging van het huidige trendkapsel. Volgens de geïnterviewden is dit kapsel dat heel wat onderhoud vraagt, qua bijknippen en stylen, en dus van de vrouwen een grotere financiële investering vergt. Steeds meer vrouwen willen naar het voorbeeld van de Britse actrice Rosamund Pike de schaar in hun lokken zetten. Celebritykapper Stuart Phillips ziet deze evolutie ook. 'Ik merk dat vrouwen dezer dagen heel wat meer geld geven voor hun haarverzorging. Niet enkel qua kapselkeuze, maar ook qua producten in de salons.' Bovendien komen ze ook sneller terug, want een lob moet om de anderhalve maand bijgeknipt worden om zijn ideale lengte te behouden.Meer kleurEen tweede, kleinere trend valt ook te noteren bij de kleuringen. Volgens kleurenexpert Josh Wood zijn vrouwen in een groeiend economisch klimaat meer geneigd om hun haren te kleuren. Ook hier zal de kostprijs ongetwijfeld een rol spelen. Vaak wordt gezegd dat om een nieuwe start te maken, bijvoorbeeld na een emotionele periode, een nieuwe coupe een leuk begin is. Maar als die nieuwe start betekent dat je bijvoorbeeld wat op je centjes moet letten, dan is een korte coupe dus af te raden. (AB/via The Sunday Times)