Benefit en Marvel lanceren stripfiguur

Het cosmeticamerk zat met de tekenaars van The Avengers samen om een stripfiguur te bedenken ter promotie van hun nieuwste schoonheidsproduct.

The Avengers heeft comics weer helemaal op de kaart gezet, maar ook andere sectoren pikken graag een graantje van het stormende succes mee. Zo heeft cosmeticalijn Benefit met de Marvel-tekenaars samengezeten om een vrouwelijk strippersonage te ontwerpen, gebaseerd op het nieuwste Benefit product.

De campagne van Benefit’s POREfessional primer wordt voortgetrokken door SpyGal, een retrostripfiguurtje dat Marvel-tekenaars in samenwerking met het cosmeticamerk ontworpen hebben. SpyGal is met haar blauwe trenchcoat, knielaarzen en fedorahoed een duidelijke knipoog naar andere vrouwelijke stripfiguren als Carmen Sandiego en Wonder Woman, hoewel het verhaal ietwat zwak lijkt.

SpyGal, letterlijk geboren uit een poederdoos, vecht tegen onrecht, slechteriken en een onzuivere huid. Ze gebruikt hiervoor -toegegeven, best wel coole- gadgets vermomd als make-up artikelen die doen denken aan de schattige attributen waarmee de figuurtjes in Totally Spies opgeleukt werden. Desondanks de vele verwijzingen naar vrouwenspullen mogen we ons volgens Marvel aan behoorlijk wat actie verwachten. (KS)

De strip SpyGal ter promotie van de Benefit POREfessional primer is enkel verkrijgbaar in erkende Benefitwinkels. Zo bestaan er jammer genoeg nog geen in België

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content