Belgisch merk ProNails: ‘We willen handverzorging tot hetzelfde niveau tillen als gelaatsverzorging’

ProNails © ProNails

De nieuwe ProNails Hand Care lijn, van Belgische makelij, pakt huidveroudering en pollutie aan. Wij voelden Product Developer Debbie Van Lint aan de tand over het nieuwe gamma, dat tot stand kwam na uitgebreide bevraging van de klant.

Een hand care-lijn bedenken en produceren, hoe begin je daaraan?

Debbie: ‘Eerst en vooral hebben we ons voorgaande gamma grondig geanalyseerd op populariteit en nagegaan welk type klant onze producten koopt. Zo konden we enkele duidelijke vragen opstellen. Met die vragenreeks zijn we naar onze klanten (nagelstylistes, schoonheidsspecialistes en consumenten) gestapt. Hieruit bleek dat ze een compleet gamma handverzorgingsproducten wensten, met scrub én masker, waarmee ze een uitgebreide spa-manicure kunnen doen of ondergaan. Van begin tot eind verzorgen en genieten.

We hebben ons voorgaande gamma grondig geanalyseerd op populariteit en nagegaan welk type klant onze producten koopt.

De producten moesten herkenbaar zijn, met duidelijke USP’s (marketingconcept, de unieke eigenschappen van een product). Daarnaast moesten de producten ook zeer efficiënt zijn, een aangenaam parfum hebben en te koop zijn aan een betaalbare prijs. Met deze kennis in het achterhoofd hebben we producten laten testen, eraan laten ruiken, ze laten voelen en blijven doorvragen. Het werd voor ons alsmaar meer duidelijk wat onze klanten nu juist verwachtten van het nieuwe gamma.

Uiteraard hebben we ook een grondige marktanalyse gedaan van bestaande producten. Vakmagazines en internationale conferenties over skin care hielpen ons vooruit. Zo wisten we ook beter waarmee wij het verschil zouden kunnen maken. Twee zaken vielen op: dat anti-luchtvervuiling een opkomend fenomeen is en dat Hand Care wereldwijd nog niet op hetzelfde niveau staat als gelaatsverzorging. Dit vinden wij als Hand & Nail Brand onbegrijpelijk, want handen verraden je leeftijd en levensstijl. Daarom vonden we het noodzakelijk om een zeer efficiënte hand care lijn op de markt te brengen.’

De nieuwe ProNails handverzorgingslijn is specifiek gericht op anti-ageing. Vanwaar deze focus?

Debbie: ‘Tijdens onze rondvraag werd duidelijk dat binnen onze doelgroep alle mensen, zowel jong als oud, zich graag willen beschermen tegen huidveroudering. Mensen zijn zich duidelijk al op jonge leeftijd bewust van het belang van een goede bescherming.

Er was tot op heden nog geen hand care gamma op de markt dat even doelgericht op skin ageing gefocust is als gelaatsverzorging. Dit was de ultieme reden voor ProNails om hier eindelijk werk van te maken.’

Wat zijn de hoofdbestanddelen van de producten?

Belgisch merk ProNails: 'We willen handverzorging tot hetzelfde niveau tillen als gelaatsverzorging'
© ProNails

Debbie: ‘De producten zitten boordevol antioxidanten, die vrije radicalen neutraliseren.

Onze huid maakt zelf een kleine hoeveelheid vrije radicalen aan en dat is maar goed ook. Een vrij radicaal bindt zich namelijk aan een ziekteverwekker en verlaat dan ons lichaam. Ideaal, maar we mogen er ook niet te veel van hebben. Door een combinatie van vervuiling, stress, ongezonde voeding en zon, ontstaat er een overmatige groei aan vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele deeltjes die zich aan om het even welke cel in de omgeving willen binden om stabiel te worden, dus ook aan gezonde cellen in plaats van aan ziektekiemen.

Hierdoor ontstaat er oxidatie die vergelijkbaar is met een ontploffing . Cellen die zich vlakbij bevinden, zullen ook soms onherstelbaar beschadigd worden met huidveroudering tot gevolg.

Antioxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren alvorens ze schade berokkenen.

Gelukkig kunnen we ons hiertegen beschermen met behulp van antioxidanten. Ze kunnen vrije radicalen neutraliseren alvorens ze schade berokkenen. Antioxidanten worden van nature aangemaakt door ons lichaam, maar helaas vermindert dit naarmate we ouder worden. Daarom is het belangrijk om gezond te eten en verzorgingsproducten te gebruiken met een hoge dosis antioxidanten.

Daarnaast zit er hyaluronzuur in het Replenishing Hand Mask en in het Deep Defense Hand Serum, wat hydraterend werkt en rimpeltjes en fijne lijntjes opvult van binnenuit.

Er zit ook SPF in de producten. Beschermen we onze handen – die vrijwel altijd bloot zijn – niet genoeg tegen de zon?

Debbie: ‘Ongeveer 80% van de zichtbare huidveroudering wordt veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Waar we helaas niet altijd bij stilstaan, is dat onze handen dagelijks nog meer UV-stralen opvangen dan ons gelaat. Denk maar aan de tijd die we doorbrengen achter het stuur, op de fiets of wanneer je bureau vlakbij het raam staat. Nog niet overtuigd? Denk dan maar aan de uren die je op je smartphone of tablet werkt. Daarom is een goede bescherming van de handen zo belangrijk.

Het is nodig om de handen zowel tegen UVA als tegen UVB te beschermen. Een teveel aan UVB merken we snel op, maar huidschade die we oplopen door UVA-stralen veel minder.

Het is nodig om de handen zowel tegen UVA als tegen UVB te beschermen. Een teveel aan UVB merken we snel op. De huid wordt rood en is ‘verbrand’, maar wat we helaas niet snel genoeg opmerken is de huidschade die we oplopen door UVA-stralen. UVA -stralen komen door de wolken heen en zelfs door het raam tot diep in de middelste huidlaag of dermis, daar waar UVB-stralen ‘slechts’ tot in de opperhuid geraken. UVA zorgt voor blijvende schade die resulteert in een droge, slappere huid met rimpels en pigmentvlekjes. Bovendien kunnen UVA-stralen ons DNA schaden, met een verhoogd risico op huidkanker.

Studies hebben aangetoond dat de zonbeschermingsfactor daalt naarmate de tijd vordert. Ook door wrijving en het regelmatig wassen van de handen vermindert de bescherming. Hoewel ProNails de formule heeft samengesteld met zeer stabiele, langdurige UVA- en UVB-filters, is het belangrijk om de handen regelmatig opnieuw te beschermen met de Anti-Age Hand Cream SPF 15.’

De producten zouden beschermen tegen luchtvervuiling en pollutie. Hoe doen ze dat concreet?

Belgisch merk ProNails: 'We willen handverzorging tot hetzelfde niveau tillen als gelaatsverzorging'
© ProNails

Debbie: ‘Leven in de stad is fantastisch, maar we staan er niet altijd bij stil dat luchtvervuiling door fijnstof, roet, ozon en stikstofdioxide – vooral afkomstig van uitstoot door het verkeer – onze huid heel wat schade kan berokkenen. Studies tonen aan dat een stijging van luchtvervuiling hand in hand gaat met een stijging van pigmentvlekjes.

Invloeden van buitenaf beschadigen de huidcellen tot diep in de dermis (lederhuid) waardoor de eiwitten collageen en elastine afgebroken worden. Het bindweefsel van de huid bestaat grotendeels uit collageen, die onze huid stevigheid geeft, en elastine, die ervoor zorgt dat de huid soepel blijft.

Concreet wordt dit probleem aangepakt door een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder vooral veel krachtige antioxidanten.’

Zijn de producten ook geschikt voor de gevoelige huid?

De ProNails Hand Care lijn is ook geschikt voor de gevoelige huid: de producten bevatten geen allergenen

Debbie: ‘De ProNails Hand Care lijn is ook geschikt voor de gevoelige huid. Eerst en vooral bevatten de producten geen allergenen in tegenstelling tot heel wat hand care producten die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

Daarnaast hebben we ook rekening gehouden met de huid-eigen pH-waarde. Onze huid wordt van nature beschermd door een zuurmantel die bestaat uit zweet, talg en dode huidcellen. Deze helpt ons om de huid gehydrateerd te houden en heeft een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om deze zuurtegraad te behouden want onderzoek heeft uitgewezen dat een huid met een hogere pH-waarde eerder rimpels vertoont, droger is en sneller geïrriteerd raakt.

De Gentle Hand Soap is zeepvrij, wat belangrijk is omdat zepen die ontwikkeld zijn door ‘verzeping’ te agressief zijn voor de huid en zéker voor de tere huid van onze handen. Met een pH-waarde van 5 beschadigt deze handzeep de zuurmantel niet.’

(LP)

Surf naar de website van ProNails voor meer info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content