Bekende beautyblogster Michelle Phan voor de rechter?

© YouTube

Zo heeft platenmaatschappij Ultra Records een proces aangespannen tegen de Amerikaanse beautyblogster omdat ze in haar video’s heel wat nummers van het muzieklabel heeft gebruikt zonder daar goedkeuring voor te vragen.

YouTube-ster Michelle Phan moet zich verantwoorden voor de rechter. Zo heeft platenmaatschappij Ultra Records een proces aangespannen tegen de Amerikaanse beautyblogster omdat ze in haar video’s heel wat nummers van het muzieklabel heeft gebruikt zonder daar goedkeuring voor te vragen.

Ultra Records wil een schadevergoeding voor al de nummers die Michelle Phan in haar video’s gebruikt heeft zonder hiervoor een toelating te hebben. Omdat ze hierdoor toch wel vrij zwaar op hun tenen getrapt zijn, vragen ze een schadevergoeding van 150.000 dollar per nummer. In totaal gaat het om een bedrag van 7,5 miljoen dollar. Hoewel de platenmaatschappij Phan er meermaals op gewezen had dat ze de muziek illegaal gebruikte, bleeft de blogster de nummers gewoon onder haar tutorials plaatsen.

Of Michelle Phan hiervan wakker ligt? Ongetwijfeld wel, al zal ze dit bedrag wel kunnen neertellen. Zo verdient Phan erg goed met haar make-upvideo’s. Volgens het tijdschrift Cosmopolitan verdiende Phan in 2013 zo’n 5 miljoen dollar, voornamelijk dankzij reclame-inkomsten. In totaal werden haar filmpjes op YouTube al bijna een miljard keer bekeken, de video’s die muziek van Ultra Records bevatten werden meer dan 150 miljoen keer bekeken.

De woordvoerder van Phan heeft intussen wel al gereageerd op de hele zaak. Zo zou Ultra Records wél de toestemming hebben gegeven om muziek, bijvoorbeeld van Kaskade, te gebruiken. Daarom wil de blogster op haar beurt ook een proces aanspannen tegen de platenmaatschappij. (LVR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content