Zowat iedere sector voelt de grote back to basics trend. De laatste jaren gaat iedereen weer zelf jurkjes maken, halen we groenten uit eigen tuin en gaan we lekker met de fiets naar het werk. Ook de schoonheidsmiddelenindustrie keert terug naar de natuur. Maskers met modder, vogeluitwerpselen en bijengif zijn geen uitzonderingen meer, dus waarom dan nog wenkbrauwen fronsen bij de nieuwste trend; slakkenslijm.

De oude Grieken gebruikten het smeersel al om hun lichaam en gezicht in te smeren, en het goedje werd herontdekt toen Chileense arbeiders die slakken verhandelden en verscheepten naar Frankrijk zagen dat hun handen er zachter en jonger uitzagen en dat wondjes sneller genazen. Dit hoeft niet zo vreemd te zijn. Het slijm van slakken dient immers om hun zachte, sponsachtige lijf te beschermen tegen ruwe ondergronden.

Maar werkt dat slijm dan ook wonderen voor mensenhuid? Fashionista vroeg het dermatologe Macrene Alexiades-Armenakas. "Slakkenslijm is een ingewikkelde mix van proteïne, elastine en glycolische zuren. Deze blend zorgt ervoor dat de huid zichzelf constant vernieuwd en beschadigde huidlagen hersteld worden. Het slijm houdt ook de vochtbalans van de huid intact en werkt zeer goed bij de behandeling van acné of littekens", aldus de dokter aan Fashionista.

Momenteel gaan vooral Korea, Afrika en Amerika overstag voor crèmes en serums met slakkenslijm die terug te vinden zijn bij merken als Dr. Jart en Missha, maar het zal allicht niet lang duren eer deze producten ook hun weg naar Europa zullen vinden. (KS)

Zowat iedere sector voelt de grote back to basics trend. De laatste jaren gaat iedereen weer zelf jurkjes maken, halen we groenten uit eigen tuin en gaan we lekker met de fiets naar het werk. Ook de schoonheidsmiddelenindustrie keert terug naar de natuur. Maskers met modder, vogeluitwerpselen en bijengif zijn geen uitzonderingen meer, dus waarom dan nog wenkbrauwen fronsen bij de nieuwste trend; slakkenslijm. De oude Grieken gebruikten het smeersel al om hun lichaam en gezicht in te smeren, en het goedje werd herontdekt toen Chileense arbeiders die slakken verhandelden en verscheepten naar Frankrijk zagen dat hun handen er zachter en jonger uitzagen en dat wondjes sneller genazen. Dit hoeft niet zo vreemd te zijn. Het slijm van slakken dient immers om hun zachte, sponsachtige lijf te beschermen tegen ruwe ondergronden. Maar werkt dat slijm dan ook wonderen voor mensenhuid? Fashionista vroeg het dermatologe Macrene Alexiades-Armenakas. "Slakkenslijm is een ingewikkelde mix van proteïne, elastine en glycolische zuren. Deze blend zorgt ervoor dat de huid zichzelf constant vernieuwd en beschadigde huidlagen hersteld worden. Het slijm houdt ook de vochtbalans van de huid intact en werkt zeer goed bij de behandeling van acné of littekens", aldus de dokter aan Fashionista. Momenteel gaan vooral Korea, Afrika en Amerika overstag voor crèmes en serums met slakkenslijm die terug te vinden zijn bij merken als Dr. Jart en Missha, maar het zal allicht niet lang duren eer deze producten ook hun weg naar Europa zullen vinden. (KS)