Beautytrend gespot op de modeweken: blozende wangen

Beautytrend gespot op de modeweken: blozende wangen
© M.A.C

Vergeet contouren, stroben en andere ingewikkelde make-uptechnieken. Geniet gewoon van het aanbrengen van make-up. Backstage hoorden we van de M.A.C make-up artists dat er een renaissance van make-up zit aan te komen. Het hoeft allemaal niet zo netjes en je vingers kunnen gerust het werk van make-upborstels overnemen.

Een simpel trucje om er fris en fruitig uit te zien is blush aanbrengen. Kies voor een subtiele toets of ga er uitgebreid voor: het kan allemaal. Ontdek hier vier looks die we tijdens de modeweken konden ontdekken. (LP)

Peter Pilotto © Luca Cannonieri

De make-uplook bij Peter Pilotto werd door Val Garland gecreëerd om te passen bij de vrouw van vandaag de dag, een reizigster, die draagt wat ze wilt. Ze is het type vrouw dat Burning Man onveilig gaat maken.

Voor de wangen: Virgin Isle Cream Color Blush Voor de huid: Timecheck Lotion, Lip Conditioner, Face & Body Foundation & Studio Finish Concealer waar nodig

Shrimps © LP

Bij Shrimps zorgde key artist bij M.A.C Lauren Parsons voor een Elizabethaanse look. Daarvoor haalde ze haar inspiratie bij het witte gelaat en de roze wangen van Queen Elizabeth. Deze look is behoorlijk opvallend, maar toch draagbaar. Een ideale make-uptrend om uit te proberen in de lente.

Op het gezicht gebruikten de make-up artists LIGHTFUL C MARINE-BRIGHT FORMULA ESSENCE en PREP + PRIME MOISTURE INFUSION om te hydrateren, glad te maken en op te lichten. Voorts ook nog M·A·C STUDIO FACE AND BODY FOUNDATION, M·A·C CONCEAL AND CORRECT PALETTE en MINERALIZE SKINFINISH in LIGHTSCAPADE.

Op de ogen en wangen: EXTRA DIMENSION STROBE BLUSH in INTO THE PINK en POWDER BLUSH in PINCH O' PEACH, POWDER BLUSH (PRO PALETTE REFILL PAN)in TAUPE, HAUTE & NAUGHTY LASH in HAUTE & NAUGHTY BROWN. Voor de wenkbrauwen werd M·A·C STUDIO FIX PASTELS in SHIVERING WHITE gebruikt.

Voor de lippen : LIP ERASE in DIM met CREAM COLOUR BASE in TINT.

Shrimps © LP

Shrimps © Luca Cannonieri

Molly Goddard © -

Make-up artist Thomas de Kluyver, van M.A.C. Cosmetics, koos voor de show van Molly Goddard voor een bijpassende make-up look. 'Het is een ode aan de nineties girl. De look is er een die eruitziet alsof de meisjes hem zelf hebben aangebracht, in plaats van een make-up artist. 'Ik voel een renaissance van make-up aankomen en daar hoort blush zeker bij,' verklapt hij ons backstage. Ook de ogen vallen op: zwart omlijnd, zowel boven- als onderaan. Ook hier hoeven we volgens de make-up artist niet te netjes te werk te gaan.

Voor het gezicht: Mineralize Charged Water Skin & Body, Studio Face & Body Foundation.

Voor de ogen: Pro Longwear Paint Pot, Eye Pencil Ebony, Blacktrack Fluidline.

Voor de lippen: Een mix van Verve en Chilli.

Molly Goddard © -

Make-up artist Thomas de Kluyver, van M.A.C. Cosmetics, koos voor de show van Molly Goddard voor een bijpassende make-up look. 'Het is een ode aan de nineties girl. De look is er een die eruitziet alsof de meisjes hem zelf hebben aangebracht, in plaats van een make-up artist.

'Ik voel een renaissance van make-up aankomen en daar hoort blush zeker bij,' verklapt hij ons backstage. Ook de ogen vallen op: zwart omlijnd, zowel boven- als onderaan. Ook hier hoeven we volgens de make-up artist niet te netjes te werk te gaan.

Producten die werden gebruikt voor deze look:

Voor het gezicht: Mineralize Charged Water Skin & Body, Studio Face & Body Foundation. Voor de ogen: Pro Longwear Paint Pot, Eye Pencil Ebony, Blacktrack Fluidline. Voor de lippen: Een mix van Verve en Chilli.

Altuzarra © GORUNWAY

Key make-up artist Tom Pecheux zorgde voor een frisse look voor de show van Altuzarra. Hij transformeerde de modellen in Het Meisje met de Parel van Vermeer. Met blozende wangen uiteraard.

Voor de wangen: EXTRA DIMENSION STROBE BLUSH in INTO THE PINK

Voor de ogen: EXTRA DIMENSION STROBE BLUSH in INTO THE PINK

Voor de lippen: Concealer om de natuurlijke kleur te neutraliseren, EXTRA DIMENSION STROBE BLUSH in INTO THE PINK