Beautytips voor na de vakantie

Een afgelopen zomervakantie kan naast nostalgie ook concretere gevolgen hebben, zoals een droge huid en beschadigd haar. Met de volgende producten gaat u deze kwaaltjes te lijf.

Vakantienostalgie Voor diegenen die met weemoed terugdenken aan hun vakantie tussen wuivende lavendelvelden in de Provence biedt L’Occitane soelaas in de vorm van een reeks verzorgingsproducten (vanaf 5 euro) met lavendel. Voor een instantvakantiegevoel.
Info: 03 880 60 30.
Droog, beschadigd haar Zon, chloor- of zeewater kunnen weelderige lokken in geen tijd omtoveren in een onhandelbare strobaal. Professionele hulp krijgt u van Wella Professionals, die in kapsalons de Enrichverzorging aanbiedt om droog en beschadigd haar te herstellen. Er hoort een uitgebreid gamma verzorgings- en stylingsproducten voor thuisgebruik bij (vanaf 10,10 euro).
Bij de Wella-kapper.
Pukkels De zon lijkt soms een zegen voor de huid: acnéslachtoffers lijken plots minder puistjes te hebben omdat de zon de huid wat uitdroogt. Maar de huid verdikt ook tijdelijk als natuurlijke verdedigingsreflex tegen uv-stralen. Daardoor geraken poriën gemakkelijker verstopt en krijg je na de vakantie een dubbele dosis puistjes. Louis Widmers Skin Appealgamma (vanaf 7,90 euro) heeft alles in huis om die etters onder de knoet te houden.

Vanaf september breidt Eucerin zijn Purifyergamma uit (reinigingsgel, tonic en scrub: vanaf 11 euro), met een hydraterende crème (13 euro) en een soort serum (14 euro) voor de zeer vette huid, die de poriën vrij houdt en kleiner maakt.
Apotheek.
Droge huid Zonnebaden en zwemmen drogen de huid uit. Flink hydrateren is geen overbodige luxe. Biotherm brengt vanaf september een Beurre Corporel (200 ml: 24,99 euro) in de handel, een pot smeuïge crème met een verfrissende citrusgeur. Ons gezicht smeren we graag in met Aquasource (50 ml: 40,60 euro), de klassieker die onlangs een update kreeg en diepgaande hydratatie belooft.
Parfumerie.
Vale teint Iedereen wil zo lang mogelijk zijn vakantiekleurtje vasthouden, maar dat dooft uiteindelijk uit in een ietwat grijzige, vale teint, door de dode huidcellen die zich ophopen. Door regelmatig te exfoliëren krijgt u weer een zachte huid en een frisse teint. Dat kan met een scrub, een korrelige crème die onzuiverheden letterlijk ‘wegschuurt’, of met lotions met fruitzuren. Wij zijn grote fan van Clarins Doux Exfoliant Lotion de Clarté (125 ml: 31,50 euro).
Parfumerie. Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content