Beautytips voor bij hete temperaturen

© Thinkstock

Met de tropische temperaturen die er dit weekend aankomen, kan je je lichaam maar beter goed verzorgen.

Uit de zon blijven is natuurlijk de beste manier om je lichaam te beschermen, maar voor die enkele keren dat het eens mooi weer is, wil je natuurlijk ook niet een heel weekend binnen zitten. Met deze tips kan je genieten zonder zonneschade achteraf.

Begin de dag met een scrub door middel van een scrubhandschoen of exfoliërend product zoals de Hammam Hot Scrub van Rituals. De scrub verwijdert de dode huidcellen, waardoor ook je kleurtje langer zal houden.

Uiteraard moet elk deeltje van je lichaam goed ingesmeerd zijn met zonnecrème. Gebruik best een aparte crème voor je gezicht, die zijn vaak minder vettig en zullen minder snel voor puistjes zorgen. Altijd insmeren nadat je in het water bent geweest en ja, ook onder een parasol zal je bruinen dus in de vlakke zon gaan liggen is voor niks nodig.

Na een dagje in de zon, sluit je altijd af met een aftersun. Zelfs als je niet verbrand bent, helpt dit je huid te herstellen waardoor je kleur langer blijft zitten. Alles met Aloë Vera zal wonderen doen.

Wat vaak wordt vergeten, is het haar. De zon droogt het haar uit en maakt de haarkleur lichter. Zorg ervoor dat je, wanneer je geen hoed of petje draagt, je lokken beschermt door middel van een conditioner of masker. Je haar in een knot dragen zal ook een groot deel van je haar beschermen.

Vergeet ook niet je voeten, die zeker in de zomer nog wat extra verzorging kunnen gebruiken. Met deze zelfgemaakte pedicure behandeling hoeft het je niet veel te kosten. Haal na een voetenbadje met wat amandelolie het teveel eelt van de hielen. Gebruik vervolgens een speciale voetencrème en breng een kleurtje aan op de teennagels.

Wie naar het strand gaat, hoeft weinig make-up op te doen. Toch zijn er producten die zowel beschermend zijn en mooier maken. Voor de lippen is de Tinted Lip Conditioner met factor 15 van M.A.C. ideaal; dit geeft de lippen een mooi natuurlijk tintje en houdt ze soepel en zacht. Wie gewoon moet werken tijdens de hitte doet er goed aan om een fixer aan te brengen over gezichtsmake-up zoals foundation of poeder, zodat de boel niet uitloopt door de hitte en zweten. (Elsevier/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content