Kim Soane is de artistieke directeur van het cosmeticamerk Bobbi Brown en wordt gezien als een echte make-up goeroe. Ze geeft ons enkele basistips zodat elke beginner haar make-up parcours vlekkeloos kan laten verlopen.

Als Kim de make-up moet verzorgen voor modeshows en fotoshoots, komen er uiteraard iets complexere technieken en materialen aan te pas, maar in het dagdagelijkse leven leeft Kim volgens de 5-5 regel. Vijf minuten om je klaar te maken en vijf items die in je make-up tasje moeten zitten. "Het zou niet langer dan vijf minuten mogen duren om je alledaagse look in orde te brengen", zegt ze vastberaden. "Het komt erop neer te weten wat de essentiële tools zijn."

Wat mag er dus zeker niet ontbreken in je make-up tas?

Je begint met moisturizer en oogcrème om je huid te hydrateren. Vervolgens werk je af met concealer, blush en mascara. Als je meer tijd hebt, kan je ook een corrector en foundation aanbrengen. Een corrector wordt dan de eerste stap na de oogcrème en zal eventuele donkere kringen neutraliseren. "Een corrector is roze of perzik en zal de donkere kringen wegwerken", aldus Kim.

Daarna breng je de concealer aan en daarop kan dan de foundation. "Als je concealer een klein beetje lichter is dan je foundation, krijg je een frisse blik maar je moet opletten dat het niet te licht is want dan ziet het er al snel uit alsof je een witte streep onder je ogen hebt."

Net zoals het belangrijk is om een goede tint te vinden voor je concealer, is het ook belangrijk om de juiste foundation te vinden. "Probeer enkele tinten uit op je hand of kaakbeen. Diegene die je niet ziet, is de juiste."

Als je dan je ogen of lippen nog wat meer pit wilt geven, kan dat heel snel en eenvoudig door het gebruiken van een eyeliner voor je ogen en rode lipstick voor je lippen. "Een rode lipstick met blauwe ondertoon zorgt er bovendien voor dat je tanden witter lijken."

Ten slotte moet na een dag werken die make-up er ook af. "Gebruik een watje en make-up remover en dep het watje over je ogen en gezicht. Probeer niet te wrijven, want dat zal je huid op lange termijn duur te komen staan."


Kim Soane is de artistieke directeur van het cosmeticamerk Bobbi Brown en wordt gezien als een echte make-up goeroe. Ze geeft ons enkele basistips zodat elke beginner haar make-up parcours vlekkeloos kan laten verlopen. Als Kim de make-up moet verzorgen voor modeshows en fotoshoots, komen er uiteraard iets complexere technieken en materialen aan te pas, maar in het dagdagelijkse leven leeft Kim volgens de 5-5 regel. Vijf minuten om je klaar te maken en vijf items die in je make-up tasje moeten zitten. "Het zou niet langer dan vijf minuten mogen duren om je alledaagse look in orde te brengen", zegt ze vastberaden. "Het komt erop neer te weten wat de essentiële tools zijn." Wat mag er dus zeker niet ontbreken in je make-up tas? Je begint met moisturizer en oogcrème om je huid te hydrateren. Vervolgens werk je af met concealer, blush en mascara. Als je meer tijd hebt, kan je ook een corrector en foundation aanbrengen. Een corrector wordt dan de eerste stap na de oogcrème en zal eventuele donkere kringen neutraliseren. "Een corrector is roze of perzik en zal de donkere kringen wegwerken", aldus Kim. Daarna breng je de concealer aan en daarop kan dan de foundation. "Als je concealer een klein beetje lichter is dan je foundation, krijg je een frisse blik maar je moet opletten dat het niet te licht is want dan ziet het er al snel uit alsof je een witte streep onder je ogen hebt." Net zoals het belangrijk is om een goede tint te vinden voor je concealer, is het ook belangrijk om de juiste foundation te vinden. "Probeer enkele tinten uit op je hand of kaakbeen. Diegene die je niet ziet, is de juiste." Als je dan je ogen of lippen nog wat meer pit wilt geven, kan dat heel snel en eenvoudig door het gebruiken van een eyeliner voor je ogen en rode lipstick voor je lippen. "Een rode lipstick met blauwe ondertoon zorgt er bovendien voor dat je tanden witter lijken." Ten slotte moet na een dag werken die make-up er ook af. "Gebruik een watje en make-up remover en dep het watje over je ogen en gezicht. Probeer niet te wrijven, want dat zal je huid op lange termijn duur te komen staan."