Topmodel Iman, van Somalische afkomst, staat wereldwijd bekend om haar natuurlijke schoonheid en jonge uitstraling. Ze vertelt aan Refinery 29 wat haar jong houdt.

"De belangrijkste tip die ik kan meegeven is: jong beginnen smeren. Het zijn niet zozeer de beautyrituelen die ik nu heb die van belang zijn, maar eerder degene die ik had toen twintig was", aldus Iman. "Als sinds mijn tienerjaren gebruik ik twee keer per dag minstens een moisturizer en hydraterende crème met spf-factor, zelfs in de winter."

"Uiteraard speelt ook voeding een rol voor je huid, maar in tegenstelling tot wat de meesten zullen denken, ben ik niet supergedisciplineerd", gaat het model verder. "Ik probeer gewoon alles met mate te doen, drink ik een paar glaasjes wijn, dan hou ik het de volgende dagen wat gezonder. Maar het leven is veel te kort om nooit pasta of chocolade te eten."

De laatste pijler is volgens Iman zeker en vast beweging. "Je zou minstens elke dag een halfuurtje moeten bewegen, al is het maar een korte wandeling."

Naast verzorging is ook het kiezen van de juiste make-up essentieel om je een frisse look te geven. "Kies altijd een foundation die bij je past zoals je bent en niet zoals je wilt zijn. Om te weten welke kleur perfect bij je is, neem je best drie foundations om uit te proberen: een waarvan je denkt dat het te donker te gaat zijn, een waarvan je denkt te licht en een die het best aansluit bij je huid. Breng ze alle drie aan bij de kaaklijn en diegene die je niet ziet, is de juiste."

De laatste - en misschien wel belangrijkste - tip die ze meegeeft is om plezier te hebben met make-up en beauty. Doe gewoon wat goed voelt voor jou ongeacht trends of regels. (RDM)
Topmodel Iman, van Somalische afkomst, staat wereldwijd bekend om haar natuurlijke schoonheid en jonge uitstraling. Ze vertelt aan Refinery 29 wat haar jong houdt. "De belangrijkste tip die ik kan meegeven is: jong beginnen smeren. Het zijn niet zozeer de beautyrituelen die ik nu heb die van belang zijn, maar eerder degene die ik had toen twintig was", aldus Iman. "Als sinds mijn tienerjaren gebruik ik twee keer per dag minstens een moisturizer en hydraterende crème met spf-factor, zelfs in de winter." "Uiteraard speelt ook voeding een rol voor je huid, maar in tegenstelling tot wat de meesten zullen denken, ben ik niet supergedisciplineerd", gaat het model verder. "Ik probeer gewoon alles met mate te doen, drink ik een paar glaasjes wijn, dan hou ik het de volgende dagen wat gezonder. Maar het leven is veel te kort om nooit pasta of chocolade te eten." De laatste pijler is volgens Iman zeker en vast beweging. "Je zou minstens elke dag een halfuurtje moeten bewegen, al is het maar een korte wandeling." Naast verzorging is ook het kiezen van de juiste make-up essentieel om je een frisse look te geven. "Kies altijd een foundation die bij je past zoals je bent en niet zoals je wilt zijn. Om te weten welke kleur perfect bij je is, neem je best drie foundations om uit te proberen: een waarvan je denkt dat het te donker te gaat zijn, een waarvan je denkt te licht en een die het best aansluit bij je huid. Breng ze alle drie aan bij de kaaklijn en diegene die je niet ziet, is de juiste." De laatste - en misschien wel belangrijkste - tip die ze meegeeft is om plezier te hebben met make-up en beauty. Doe gewoon wat goed voelt voor jou ongeacht trends of regels. (RDM)