Beautytips van de bomma

Beautytips van de bomma
Conditioner in speciale verpakking © iStock

Vaseline © .

Gebruik Vaseline voor ALLES. Smeer het bijvoorbeeld op droge plekken, mix het met zeezout voor een scrub, tem er je weerbarstige wenkbrauwen mee, maak er in combinatie met je favoriete kleur oogschaduw een mascara van en smeer er je hielen mee in om blaren te voorkomen als je je nieuwe pumps draagt.

Knoflook © iStock

Een puistje kan je bestrijden door er knoflook over te smeren. Het stinky goedje is namelijk anti-bacterieel en helpt daardoor de ontsteking te verminderen. Om duidelijke redenen gebruik je dit nogal drastische middeltje best niet vlak voor je naar je werk vertrekt.

Boter © iStock

Gebarsten lippen? Mix gelijke delen van nootmuskaat, kurkuma en roomboter en gebruik het als vervanger voor je Labello. Spicy!

Aardappelen © iStock

Schijfjes rauwe aardappel reinigen je poriën.

Amandelen © iStock

Een droge huid? Vermaal een handvol amandelen (propvol omega-3-vetzuren en proteïnen) en smeer de pasta op je gezicht. Laat het goedje 20 minuten trekken en spoel af met warm water.

Eieren © iStock

Eieren zijn een natuurlijke conditioner. Klop er drie los, masseer ze in je haar, laat 20 minuten zitten en spoel het goedje vervolgens uit. (Gebruik daarbij overigens geen heet water, tenzij je een omelet wil bakken in je haar.)

Honing © iStock

Een masker van honing helpt een gevoelige of vlekkerige huid herstellen. Breng er enkele soeplepels van aan en wacht vijf tot tien minuten. Je huid zal er zachter, gehydrateerder en zuiverder van worden. Full body treatment? Giet twee soeplepels honing in je badwater.

Olijfolie © iStock

Je haar versterken doe je door dicht bij de haarwortels olijfolie in te masseren. Wikkel je haar vervolgens in een warme handdoek en kijk het laatste seizoen van Girls uit. (Of zet een douchekapje op en ga ermee slapen.) Was je haar vervolgens grondig.

Thee © iStock

Zet twee kopjes thee en leg de zakjes twee of drie minuten in de vriezer. Haal ze eruit en leg de koude zakjes op je vermoeide ogen. Pak er een kopje thee bij en relax.