De Telegraph trok met een enkele vragen naar een Britse huidexperte die hen onder meer vertelde dat scrubben niet altijd zonder gevolgen blijft. 'Ik ben een grote voorstander van exfoliëren. Het stimuleert de celhernieuwing, omdat het de dode huidcellen helpt verwijderen. Het heeft natuurlijk geen zin om crèmes te smeren op dode huidcellen, daarom is exfoliëren noodzakelijk. Maar heel wat vrouwen zijn als het ware verslaafd aan het initiële effect van scrubben, een gladde huid, en denken niet aan de gevolgen', vertelt Dr. Dondas.

Het is van groot belang volgens de huidexperte om je huid goed in de gaten te houden. 'Is je aangezicht helemaal rood, geïrriteerd of voelt het erg trekkerig na het scrubben? Dan moet je hier zeker aandacht aan schenken', gaat ze verder. 'Ik raad daarom aan om weg te blijven van te ruwe scrubproducten. Deze beautyproducten bevatten een te grote korrel en zullen aan zowat elk huidtype schade toebrengen.'

Chemische exfoliatie

Naarmate we ouder worden, neemt de dikheid van onze huid af. 'Een dunnere huid zal ook minder snel recupereren van een ruwe scrubbeurt.' Dr. Dondas raadt daarom aan om zachtere reinigingsproducten te gebruiken, onder meer op basis van oliën. Zelf is ze ook meer fan van chemische exfoliatie. Wie meteen aan horrorverhalen denkt, kunnen we geruststellen. Dit soort van exfoliëren gebeurt het best met milde zuren. 'Het gaat om het stimuleren van de huid, niet meer of minder. Wanneer een product echt schade toebrengt, dan ben je volledig fout bezig.'

Dondas raadt iedereen aan om eerst een dermatoloog te raadplegen voor je aan het exfoliëren slaat. Bovendien zijn hun behandelingen ook heel wat betrouwbaarder dan wat je in de supermarkt of in een beautyshop kunt kopen. (AB)

De Telegraph trok met een enkele vragen naar een Britse huidexperte die hen onder meer vertelde dat scrubben niet altijd zonder gevolgen blijft. 'Ik ben een grote voorstander van exfoliëren. Het stimuleert de celhernieuwing, omdat het de dode huidcellen helpt verwijderen. Het heeft natuurlijk geen zin om crèmes te smeren op dode huidcellen, daarom is exfoliëren noodzakelijk. Maar heel wat vrouwen zijn als het ware verslaafd aan het initiële effect van scrubben, een gladde huid, en denken niet aan de gevolgen', vertelt Dr. Dondas.Het is van groot belang volgens de huidexperte om je huid goed in de gaten te houden. 'Is je aangezicht helemaal rood, geïrriteerd of voelt het erg trekkerig na het scrubben? Dan moet je hier zeker aandacht aan schenken', gaat ze verder. 'Ik raad daarom aan om weg te blijven van te ruwe scrubproducten. Deze beautyproducten bevatten een te grote korrel en zullen aan zowat elk huidtype schade toebrengen.'Chemische exfoliatieNaarmate we ouder worden, neemt de dikheid van onze huid af. 'Een dunnere huid zal ook minder snel recupereren van een ruwe scrubbeurt.' Dr. Dondas raadt daarom aan om zachtere reinigingsproducten te gebruiken, onder meer op basis van oliën. Zelf is ze ook meer fan van chemische exfoliatie. Wie meteen aan horrorverhalen denkt, kunnen we geruststellen. Dit soort van exfoliëren gebeurt het best met milde zuren. 'Het gaat om het stimuleren van de huid, niet meer of minder. Wanneer een product echt schade toebrengt, dan ben je volledig fout bezig.'Dondas raadt iedereen aan om eerst een dermatoloog te raadplegen voor je aan het exfoliëren slaat. Bovendien zijn hun behandelingen ook heel wat betrouwbaarder dan wat je in de supermarkt of in een beautyshop kunt kopen. (AB)