Beautytip: de look van Keira Knightley

Lisa Eldridge, make-up artieste bij Chanel, legt uit hoe je zelf deze romantische look kan creëren.

Lisa Eldridge, make-up artieste bij Chanel, legt uit hoe je zelf deze romantische look van Keira Knightley kan creëren.

Actrice Keira Knightley zag er op de wereldpremière van de film ‘Anna Karenina’ adembenemend uit. Voor de gelegenheid koos Knightley voor een jurk en make-up van het Franse modehuis Chanel. Het is Lisa Eldrigde, make-up artieste bij Chanel, die deze zachte look voor de actrice bedacht. “Ik koos voor zachte kleuren, die perfect samengaan met de Chanel-jurk van Keira, die een romantische toets aan het geheel geven. Het belangrijkste was dat de make-up de natuurlijke schoonheid van Keira’s gezicht versterkte”, zegt Lisa Eldridge.

In enkele stappen legt make-up artieste Eldrigde uit hoe je bij jezelf, met producten van Chanel, deze ‘Keira Knightley-look’ kan creëren:

1. Start met een vlekkeloze basis. Het gezicht moet perfect zuiver zijn en alle make-up restjes moeten verwijderd worden. Vervolgens breng je met een borsteltje de ‘Perfection Lumière Foundation in 10 Beige’ aan en dit wrijf je zachtjes in zodat er een egaal effect ontstaat. Daarna brengt je de concealers aan. Hiervoor gebruikt Eldrigde ‘Eclat Lumière in 20 Beige Clair’ en ‘Lift Lumière Concealer in 10 Beige’. Deze laatste breng je aan rond de ogen en de sterke punten van het gezicht. Als laatste brengen we voor de teint van het gezicht een poeder aan. Hiervoor kiest Eldrigde voor ‘Poudre Universelle Libre in 20 Clair’.

2. Vervolgens zijn de ogen aan de beurt. Lisa begint met een perfect zwart lijntje boven de oogleden. Naar buiten toe krult dit lijntje lichtjes naar boven. Ze verzacht de donkere kleur door een poeder ‘Ombre Essentielle in Ebony’ te gebruiken. Voor de oogschaduw mengt Lisa kleuren totdat ze een perfecte tint van zilver/zwart/grijs krijgt. Dit wordt een beetje experimenteren totdat je de juiste kleur gevonden hebt. De oogschaduw niet overvloedig aanbrengen, juist boven het oog en het zwarte lijntje. Heel subtiel blijven is de boodschap. Om het geheel van zwart wat zachter te maken voegt Lisa Eldrigde een lichtroze tint ‘Ombre Essentielle in Liberty’ toe. Ook onderaan het oog mag je wat donkere oogschaduw aanbrengen. Eldrigde gebruikt een grote hoeveelheid mascara en kiest voor de ‘Intense Mascara in Noir’.

3. Nu volgt de afwerking. Op de wenkbrauwen breng je een licht poeder aan. Hierdoor krijg je een zacht effect en blijven de haartjes mooi op hun plaats. Ga ook voor iets vollere wenkbrauwen en pluk de wenkbrauwen niet tot er nog een klein streepje overblijft. Keira kiest resoluut voor de bredere wenkbrauwen en dit zorgt voor een natuurlijkere look. De lippen werden eerst afgelijnd met een potlood om er vervolgens kleur in aan te brengen. Kies voor een natuurlijke tint. Voor Keira’s look koos Eldrigde voor de ‘Rouge Allure in Evanescente’. De allerlaatste stap is het aanbrengen van blush. Lisa Eldrigde adviseert een lichtroze kleur, die de natuurlijke tint versterkt. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content