Beauty foutjes die Olympisch goud kunnen verhinderen

© getty

Ook op de Spelen gelden strikte beautyregels.

Atleten moeten zich niet enkel zorgen maken over hun persoonlijk record of de concurrentie op de Olympische Spelen. Blijkbaar gelden er ook heel strikte regels over het voorkomen van de atleten die het verschil kunnen maken tussen zilver of goud.

In enkele disciplines gelden er heel strikte regels wat betreft het voorkomen van de atleten. Zo mogen er bij gesynchroniseerd zwemmen absoluut geen hoofddeksels loskomen en moet het haar van de atleten perfect op zijn plaats blijven zitten. Meisjes met kroeshaar maken dus maar best gebruik van heel wat gelatine om hun lokken in toom te houden. Daarnaast moeten ook tatoeages verborgen blijven en is uitlopende make-up een grote no no. De sector van de waterproof mascara zal het graag horen.

Ook bij het trampoline springen gelden er strike haarregels. Zo worden er 0.3 punten afgetrokken als het haarrekkertje van de dames uitvalt tijdens het springen. Bij het turnen zijn geen regels van tel wat betreft de haartooi van de dames. Wel wordt geadviseerd om geen haar in de nek te hebben hangen.

De jury is wel heel streng bij het keuren van de outfits. Als de meisjes een outfit aanhebben die teveel afleidt van de prestaties, worden er punten afgetrokken. Dat verklaart misschien waarom we nergens fluo nagellak zien. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content