Backstage op Tomorrowland met M.A.C. Cosmetics: tips voor streepvrije make-up op hete dagen

© Wouter Van Vaerenbergh

27 artists front- en backstage. 46 verschillende looks. 3 dagen lang. De make-up artists van M.A.C. hebben dit weekend hun handen vol om de creatieve visie die het team van Tomorrowland in samenwerking met Soul 15 uitgestippeld heeft middels sponzen en kwasten tot leven te wekken.

Dit jaar mochten de make-up artists heel wat bestaande looks van onder het stof halen voor de Tomorrowlandparade, die voor het eerst georganiseerd werd en een aantal keer per dag over het festivalterrein trekt. Daarvoor worden personages als The Joker weer bovengehaald, die uiteraard ook telkens weer geshminkt en bijgewerkt moeten worden in dit bloedhete weer.

Er heerst een gezellige bedrijvigheid achter de schermen van het festival. Op het terras worden hostessen van een vers laagje lipstick voorzien “Rebel – een kleur die echt ie-de-reen staat”, terwijl de meer ‘magische’ wezens beneden worden ingesmeerd, afgepoederd en ingevlochten. Eén meisje houdt zich doodstil op de make-up stoel terwijl een artist een ingenieuze vlindervleugel over haar wang en ooglid schildert.

Backstage op Tomorrowland met M.A.C. Cosmetics: tips voor streepvrije make-up op hete dagen
© Wouter Van Vaerenbergh

“Dit is voor ons echt een hoogtepunt”, zegt Borgonjon. “Niet alleen kunnen we zo onze creativiteit tentoon stellen, het is ook fantastisch om te zien waar je aan meewerkt. Alleen al de mensen die wij onder handen moeten nemen, zoals The Picnic Girls of The Pee Police (die wildplassers bestraffen met een waterpistool nvdr) zijn zo’n essentieel onderdeel van dit festival dat het je wel een speciaal gevoel geeft dat je één van de schakels in dit gebeuren bent.”

Een make-up artist die net haar moederschapsverlof achter de kiezen heeft komt Ines vertellen hoe blij ze is om er zo weer in te rollen. “Onderschat het echter niet”, zegt Borgonjon. “Het zijn lànge dagen en het is ontzettend veel werk – we beginnen om acht uur ’s ochtends en de laatste act heeft om één uur ’s nachts gedaan. Tussendoor komen ook alle field acts nog eens bij ons langs voor touch-ups en er zitten dit jaar weer enkele heel gedetailleerde looks bij.”

Daarnaast heeft M.A.C. ook een on-call service en een stand op Dreamville, waar kampeerders kunnen kiezen uit zes looks in een lookbook – er zitten neutrale make-ups bij, maar zeker ook wat gewaagdere. Eén face chart heeft een witte lijn over het midden van haar gezicht die doet denken aan de face paint van de Amazone of de Ethiopische Suri-stam. “En verrassend genoeg wordt die look héél vaak aangevraagd”, weet Borgonjon. “Op festivals mag het al wel eens wat verder gaan, dat zie je ook aan de kledij.”

Backstage op Tomorrowland met M.A.C. Cosmetics: tips voor streepvrije make-up op hete dagen
© Wouter Van Vaerenbergh

Tips heeft ze ook voor zij die een hete festivaldag streeploos willen overleven.

“Een no brainer uiteraard maar werk met producten die waterproof en dus ook sweatproof zijn. Onze face and body foundation blijft in de meeste omstandigheden lekker lang zitten, en voor je ogen moet je kiezen voor potloden op gelbasis – kohl wordt echt een smeerboel als je gaat zweten. Voor je lippen kies je voor een dik potlood of een multifunctioneel product voor wangen en lippen zoals onze cream color bases. Die kan je gemakkelijk bijwerken zonder foutjes. Tenslotte is het ook handig om wat blotting papers in je tas te hebben zitten, om overtollig geglim en zweet weg te deppen zonder dat je je make-up afveegt. Maar het àllerbelangrijkste op dagen als vandaag? Een basis met een hoge SPF!”

Backstage op Tomorrowland met M.A.C. Cosmetics: tips voor streepvrije make-up op hete dagen
© Wouter Van Vaerenbergh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content