Backstage bij Victoria Beckham

© rdm

Knack Weekend ging in New York een kijkje nemen voor aanvang van de show van modeontwerpster Victoria Beckham.

Uitgenodigd door MAC Cosmetics, die de nagels en make-up van de modellen verzorgden voor de show van Victoria Beckham, ging Knack Weekend mee achter de schermen voor aanvang van de modeshow.

De show vindt plaats op een prachtige locatie, de Astor Hall in de New York Public Library. We worden via de achterkant van het gebouw naar boven geleid, waar in een smalle gang de modellen worden voorbereid voor de repetitie van de show. Er wordt ons nogmaals op het hart gedrukt om absoluut geen foto’s te nemen van Victoria of David. “They really want their privacy”, klinkt het.

Na een heel hectische repetitie geeft Diane Kendal van MAC Cosmetics uitleg over de look die zij voor deze show samengesteld heeft. Opmerkelijk is dat er, naast een ‘face-chart’, ook voor de eerste keer gebruik is gemaakt van een handleiding voor de nagellak. “De nagels zijn heel neutraal en mooi, we hebben witte nagellak gebruikt en wouden echt een sterke nagel creëren die opvalt zonder af te leiden van de collectie zelf.”

De make-up volgt diezelfde trend, een heel neutrale en frisse look zonder kleur op de lippen. “Eerst brengen we een hydraterende primer aan, gevolgd door concealer en foundation, het gezicht wordt verder afgewerkt met een finishing powder”, legt Diane uit. “We wouden voor deze look focussen op de ogen en wenkbrauwen, dus we hebben gewerkt met oogschaduwcrème in bruine en koper tinten. De lippen houden we neutraal zonder kleur.”

Na de repetitie worden de modellen verder klaargestoomd om de catwalk op te gaan, sommige van hen krijgen nog extensions en anderen proberen nog snel een sigaret te gaan roken. Alle modellen lopen ook op hun blote voeten rond in de backstage, omdat Victoria wil dat er geen afdrukken van sokken in hun benen zouden staan. “De silhouetten laten veel been zien en dus moeten die er bij de modellen perfect uitzien”, zo legt Katie ons uit.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content