Backstage bij Carven: ‘Perfecte imperfecte make-up voor een elektrische Pop collectie’

© LP

Nina Haverkamp legt backstage uit wat haar inspiratie voor de make-up look voor de show van Carven was. ‘De elektrische lolipop elementen uit de collectie spraken me erg aan. Ik ben daarom gegaan voor een rommelige, maar leuke look, waarbij de focus volledig op de ogen ligt. Je moet je een vrouw voorstellen die zich maar één keer per week opmaakt. We hebben de wimpers echt erg dik aangezet en vervolgens naar onderen geborsteld zodat ze recht naar voren komen te staan in plaats van omhoog krullen.’

Het gezicht kreeg een matte finish zonder shaping of blush. De Waterweight foundation was een duidelijke favoriet bij de make-up artists om dit effect te verkrijgen. Nina legt uit dat het echt hét product van het moment is. ook onze eigen Belgische make-up artist Ines Borgonjon, die aan het werk was backstage, vindt het een erg handig product omwille van de lichte textuur.

De eyeliner (Blacktrack) werd met de losse hand aangebracht en ook de mascara (Haute & Naughty waterproof) werd slordig aangezet. De lippen kregen een erg subtiele afwerking met de lipstickkleur Freckle Tone, aangezien de focus volledig op de ogen ligt.

‘Ik hou van imperfectie op het gezicht, maar voor de benen kies ik liefst voor de Barbie look. De benen van de modellen worden dus bijgewerkt met Face & Body foundation voor een egale, plastieken look’, aldus Nina Haverkamp. (LP)

Zin in nog meer backstage inspiratie? Volg make-up artist Ines Borgonjon dan op Instagram.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content