De kleurspecialist van L'Oréal, Christophe Robin, is een grote fan van azijn als basisingrediënt voor beautyproducten. Met zijn tips en een fles appelcider azijn kan je nu ook zelf aan de slag gaan.

Voor een zachte huid

"Omdat azijn zurig is, sluit het de poriën wat ervoor zorgt dat de huid gaat glanzen", aldus Robin op styleite.com. Hij raadt aan om een beetje azijn te vermengen in je bodycrème. Het mengsel heeft ook een lekkere geur zodat je geen geparfumeerde lotions moet gebruiken.

Voor glanzend haar

"Vaak spoelen vrouwen hun haar niet genoeg uit zodat er nog resten shampoo en conditioner achterblijven. Daardoor valt het haar zwaar en verdwijnt de glans." Om dit te vermijden, meng je vijf drupjes azijn met koud water in een kom. Nadat je je haar gewassen hebt, kan je het mengsel inmasseren zonder achteraf uit te spoelen. Je haar zal glanzen en veel minder samenklitten.

Voor een geïrriteerde huid

Meng een beetje azijn in je badwater en de ontvlambare eigenschappen van van de azijn zullen je huid onmiddellijk kalmeren.

Voor een gezonde hoofdhuid

Azijn bevat natuurlijke antischimmel eigenschappen die je aan een gezonde hoofdhuid kunnen helpen. Zeker als je snel last hebt van schilfertjes, is dit een wondermiddeltje. Meng de helft water en de helft azijn in een spuitbusje en gebruik dat als shampoo.

Voor een zuiver gezicht

Azijn balanceert de pH waarde van je huid en kan vooral bij een vettige huid gebruikt worden als toner om acne te voorkomen. Neem de helft water en de helft azijn en gebruik dagelijks als toner. (RDM)

De kleurspecialist van L'Oréal, Christophe Robin, is een grote fan van azijn als basisingrediënt voor beautyproducten. Met zijn tips en een fles appelcider azijn kan je nu ook zelf aan de slag gaan. Voor een zachte huid "Omdat azijn zurig is, sluit het de poriën wat ervoor zorgt dat de huid gaat glanzen", aldus Robin op styleite.com. Hij raadt aan om een beetje azijn te vermengen in je bodycrème. Het mengsel heeft ook een lekkere geur zodat je geen geparfumeerde lotions moet gebruiken. Voor glanzend haar "Vaak spoelen vrouwen hun haar niet genoeg uit zodat er nog resten shampoo en conditioner achterblijven. Daardoor valt het haar zwaar en verdwijnt de glans." Om dit te vermijden, meng je vijf drupjes azijn met koud water in een kom. Nadat je je haar gewassen hebt, kan je het mengsel inmasseren zonder achteraf uit te spoelen. Je haar zal glanzen en veel minder samenklitten. Voor een geïrriteerde huid Meng een beetje azijn in je badwater en de ontvlambare eigenschappen van van de azijn zullen je huid onmiddellijk kalmeren. Voor een gezonde hoofdhuid Azijn bevat natuurlijke antischimmel eigenschappen die je aan een gezonde hoofdhuid kunnen helpen. Zeker als je snel last hebt van schilfertjes, is dit een wondermiddeltje. Meng de helft water en de helft azijn in een spuitbusje en gebruik dat als shampoo. Voor een zuiver gezicht Azijn balanceert de pH waarde van je huid en kan vooral bij een vettige huid gebruikt worden als toner om acne te voorkomen. Neem de helft water en de helft azijn en gebruik dagelijks als toner. (RDM)