Ons lichaam krijgt het dezer dagen zwaar te verduren. Hieronder enkele tips om de schade tijdens en na de feesten te beperken:

Op voorhand

Maak je lichaam feestklaar:

1. Leg een goede bodem aan. Koolhydraten, koolhydraten en nog eens koolhydraten. Laat je dus vandaag niet verleiden tot een last-minute dieet.

2. Het is ook een goed idee om op voorhand voldoende vitamine C en mineralen op te nemen. Je lichaam zal vitamines en mineralen nodig hebben om het giftige goedje dat alcohol is te neutraliseren. Een tekort aan mineralen en vitamines in je lichaam zal ervoor zorgen dat de alcohol deze stoffen aan je organen gaat onttrekken en dus meer schade kan aanrichten. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

3. Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet zal het leren. Drink vandaag zoveel mogelijk water om de dehydratatie van deze nacht, in de mate van het mogelijke, te beperken. Een kater wordt voornamelijk veroorzaakt door een tekort aan vocht in je lichaam. Speel het slim en begin nu al met hydrateren.

4. Vreest u na deze tips nog steeds de horror van de ochtend, neem dan het voedingssupplement Mariadistel. Dit 'wondermiddel' zou de werking van de lever bevorderen en katers doen verdwijnen en zelfs vermijden. We kunnen niks garanderen, maar het is het proberen waard.

Tijdens het feestgedruis

Probeer het gif dat alcohol is te slim af te zijn:

1. Probeer het bij één soort van drankje te houden. Luister niet naar de volkswijsheid: 'Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier'. Deze heeft namelijk een historische achtergrond - wie het zich kon veroorloven wijn te drinken, stond er financieel beter voor dan het plebs dat bier dronk - en zal dus helaas geen kater tegengaan. De volgorde maakt niet uit, het is de hoeveelheid en variatie in alcohol die belangrijk zijn voor het voorkomen van een kloppend hoofd en een uitgedroogd lijf.

2. Drink tussendoor water of een ander non-alcoholisch drankje. Vergeet ook vlak voor je gaat slapen niet om water te drinken. Plak desnoods een post-it op je kussen.

3. Rook en lawaai zijn ook niet bepaald vriendelijk voor je lichaam. Haal af en toe een frisse neus en sta niet naast de geluidsboxen.

4. Een midnight snack kan voor één keer geen kwaad. Kies bij voorkeur iets dat rijk is aan koolhydraten.

The morning after -katerkuren

Ondertussen is het kwaad geschied, wat hier volgt, zijn doekjes tegen het bloeden:

1. Begin je dag zoals je hem eindigde: met water.

2. Vermijd lawaai en overmatig licht en neem eventueel een ontspannende douche.

3. Het is belangrijk je voorraad vitaminen en mineralen weer aan te vullen. Krijg je nog geen hap door je keel? Probeer het dan met voedingssupplementen. Schakel ook het 'wondermiddel' Mariadistel weer in.

4. Hoewel je waarschijnlijk geen trek hebt, is het toch belangrijk om ook wat vast voedsel binnen te krijgen. Eieren, granen en fruit zullen je dag redden. Vloeibaar gaat het misschien beter binnen, dus zet je mixer aan en maak een voedzame smoothie. (LP)

Ons lichaam krijgt het dezer dagen zwaar te verduren. Hieronder enkele tips om de schade tijdens en na de feesten te beperken: Op voorhandMaak je lichaam feestklaar: 1. Leg een goede bodem aan. Koolhydraten, koolhydraten en nog eens koolhydraten. Laat je dus vandaag niet verleiden tot een last-minute dieet. 2. Het is ook een goed idee om op voorhand voldoende vitamine C en mineralen op te nemen. Je lichaam zal vitamines en mineralen nodig hebben om het giftige goedje dat alcohol is te neutraliseren. Een tekort aan mineralen en vitamines in je lichaam zal ervoor zorgen dat de alcohol deze stoffen aan je organen gaat onttrekken en dus meer schade kan aanrichten. Een gewaarschuwd man is er twee waard. 3. Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet zal het leren. Drink vandaag zoveel mogelijk water om de dehydratatie van deze nacht, in de mate van het mogelijke, te beperken. Een kater wordt voornamelijk veroorzaakt door een tekort aan vocht in je lichaam. Speel het slim en begin nu al met hydrateren.4. Vreest u na deze tips nog steeds de horror van de ochtend, neem dan het voedingssupplement Mariadistel. Dit 'wondermiddel' zou de werking van de lever bevorderen en katers doen verdwijnen en zelfs vermijden. We kunnen niks garanderen, maar het is het proberen waard. Tijdens het feestgedruisProbeer het gif dat alcohol is te slim af te zijn: 1. Probeer het bij één soort van drankje te houden. Luister niet naar de volkswijsheid: 'Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier'. Deze heeft namelijk een historische achtergrond - wie het zich kon veroorloven wijn te drinken, stond er financieel beter voor dan het plebs dat bier dronk - en zal dus helaas geen kater tegengaan. De volgorde maakt niet uit, het is de hoeveelheid en variatie in alcohol die belangrijk zijn voor het voorkomen van een kloppend hoofd en een uitgedroogd lijf. 2. Drink tussendoor water of een ander non-alcoholisch drankje. Vergeet ook vlak voor je gaat slapen niet om water te drinken. Plak desnoods een post-it op je kussen. 3. Rook en lawaai zijn ook niet bepaald vriendelijk voor je lichaam. Haal af en toe een frisse neus en sta niet naast de geluidsboxen. 4. Een midnight snack kan voor één keer geen kwaad. Kies bij voorkeur iets dat rijk is aan koolhydraten. The morning after -katerkuren Ondertussen is het kwaad geschied, wat hier volgt, zijn doekjes tegen het bloeden:1. Begin je dag zoals je hem eindigde: met water.2. Vermijd lawaai en overmatig licht en neem eventueel een ontspannende douche.3. Het is belangrijk je voorraad vitaminen en mineralen weer aan te vullen. Krijg je nog geen hap door je keel? Probeer het dan met voedingssupplementen. Schakel ook het 'wondermiddel' Mariadistel weer in.4. Hoewel je waarschijnlijk geen trek hebt, is het toch belangrijk om ook wat vast voedsel binnen te krijgen. Eieren, granen en fruit zullen je dag redden. Vloeibaar gaat het misschien beter binnen, dus zet je mixer aan en maak een voedzame smoothie. (LP)