Amerikaans bedrijf brengt drinkbare UV-bescherming op de markt

© Thinkstock

Drinken we binnenkort onze bescherming tegen de zon gewoon op?

Drinken we binnenkort onze bescherming tegen de zon gewoon op?

Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Osmosis Skincare heeft naar eigen zeggen een drinkbare bescherming tegen de zon gelanceerd. Dat schrijft de Daily Mail.

Volgens de makers van dit product biedt het bescherming tegen UV-stralen met factor dertig. Na het drinken van dit drankje gaan de moleculen de ontwikkelaars stimuleren op de huid, waardoor de zonnestralen niet zouden doordringen in de huid. Net zoals je de huid regelmatig opnieuw moet insmeren, moet je ook regelmatig van dit drankje drinken om beschermd te blijven. Zo zou je om de vier uur twee millimeter moeten opdrinken. Naar wat het ‘zonnemelkje’ precies smaakt, is niet duidelijk.

Het bedrijf heeft twee variaties op de markt gebracht: een middel waarmee de huid zal bruinen, en een middel dat alle zon blokkeert zodat je niet zal verbranden, maar ook geen kleurtje zal krijgen. Toch blijft het maar de vraag of dit product effectief ook werkt. Zo hebben wetenschappers en dermatologen zich nog niet achter het product geschaard. Oppassen met zulke producten blijft de boodschap. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content