Alsmaar meer beautycentra

Vlaanderen telt maar liefst 2.600 schoonheidsinstituten en wellnesscentra.

Het lijkt wel alsof vrouwen voor hun uiterlijke verschijning niet veel meer aan de natuur of het toeval willen overlaten. Want Vlaanderen telt maar liefst 2.600 schoonheidsinstituten en wellnesscentra. Dat blijkt uit gegevens van ondernemersorganisatie Unizo.

De indruk dat het straatbeeld steeds meer door nail-, beauty- en zonnecentra wordt bepaald, kan kloppen. De afgelopen vijf jaar is hun aantal elk jaar gestaag met twee procent gegroeid. En nu zijn er dus al 2.600 schoonheids -en wellnessinstituten. Dat lijkt veel, maar omgerekend -op een populatie van 3 miljoen volwassen vrouwen- is dat één schoonheidsinstituut per 1.200 vrouwen. En zeg nu zelf, zolang wil u toch niet aanschuiven?

Volgens John Boekckx, voorzitter van de Vereniging voor Schoonheidsinsituten en Wellnesscentra neemt ook de belangstelling van het publiek toe. Maar vooral ook van jongeren, die toekomst zien in de sector. Zo steeg het aantal leerlingen dat in het TSO voor lichaamsverzorging kiest de afgelopen vijf jaar met een derde, van 2.165 naar 2.857.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content