De Europese Commissie gaat niet over tot een verbod op allergenen in parfums, maar start wel een dialoog op met de sector. Het wetenschappelijk comité voor de bescherming van de consument van de Commissie heeft namelijk een honderdtal ingrediënten in populaire parfums aangeduid als allergene stof.

Het comité raadt aan de concentratie van sommige stoffen aan banden te leggen en andere zelfs te verbieden. Onder meer de mossoorten die de geur van Chanel n°5 en Dior Addict bepalen zouden niet meer mogen worden gebruikt. Volgens Frédéric Vincent, woordvoerder van de Commissie, is een mogelijk aanpassing van de Europese regels echter nog veraf.

"Slechts een minuscuul deel van de bevolking vertoont allergieën aan parfums of cosmetische producten", verklaarde hij. De Commissie heeft deze zomer wel een overleg met de sector en met de consumentenorganisaties opgestart en bestudeert de economische impact van het advies.

Enkelingen uit de sector lieten de voorbije maanden al verstaan te vrezen voor het voortbestaan van de parfumindustrie, maar Vincent verzekert vrijdag dat de Commissie "geen intentie heeft om Chanel n°5 te verbieden". (Belga/RDM)

De Europese Commissie gaat niet over tot een verbod op allergenen in parfums, maar start wel een dialoog op met de sector. Het wetenschappelijk comité voor de bescherming van de consument van de Commissie heeft namelijk een honderdtal ingrediënten in populaire parfums aangeduid als allergene stof. Het comité raadt aan de concentratie van sommige stoffen aan banden te leggen en andere zelfs te verbieden. Onder meer de mossoorten die de geur van Chanel n°5 en Dior Addict bepalen zouden niet meer mogen worden gebruikt. Volgens Frédéric Vincent, woordvoerder van de Commissie, is een mogelijk aanpassing van de Europese regels echter nog veraf. "Slechts een minuscuul deel van de bevolking vertoont allergieën aan parfums of cosmetische producten", verklaarde hij. De Commissie heeft deze zomer wel een overleg met de sector en met de consumentenorganisaties opgestart en bestudeert de economische impact van het advies. Enkelingen uit de sector lieten de voorbije maanden al verstaan te vrezen voor het voortbestaan van de parfumindustrie, maar Vincent verzekert vrijdag dat de Commissie "geen intentie heeft om Chanel n°5 te verbieden". (Belga/RDM)