Acht haargroei tips

© Thinkstock

Die korte snits mogen dan wel hipper dan hip zijn, niet iedereen heeft de gezichtsstructuur van Michelle Williams, Edie Sedgwick of Rihanna. Vrijwel iedere vrouw kent het gevoel van buiten te komen bij de kapper en meteen spijt te hebben van haar beslissing. Spookt de gedachte ‘oei, ik dacht dat ik eruit zou zien als een sixties icoon, maar dat valt helaas tegen’ door uw hoofd? Niet getreurd, wij helpen u uit de nood. Omdat het altijd leuker is om zelfverzekerd door het leven te gaan, verzamelden wij enkele tips om uw haar sneller te doen groeien.

Die korte snits mogen dan wel hipper dan hip zijn, niet iedereen heeft de gezichtsstructuur van Michelle Williams, Edie Sedgwick of Rihanna. Vrijwel iedere vrouw kent het gevoel van buiten te komen bij de kapper en meteen spijt te hebben van haar beslissing. Spookt de gedachte ‘oei, ik dacht dat ik eruit zou zien als een sixties icoon, maar dat valt helaas tegen’ door uw hoofd? Niet getreurd, wij helpen u uit de nood. Omdat het altijd leuker is om zelfverzekerd door het leven te gaan, verzamelden wij enkele tips om uw haar sneller te doen groeien. 1. Laat je haar los Je haar te strak vastpinnen of -binden met een elastiekje is nefast voor je haar. Als je lange lokken wil krijgen, laat je je haar dus best los.

2. Hou je hoofdhuid gezond en proper Een gezonde hoofdhuid resulteert in gezond haar. Dit wil niet zeggen dat je je haar meer moet gaan wassen. In tegendeel, laat je natuurlijke oliën hun werk doen.

3. Zorg voor een goede bloedcirculatie Masseer af en toe je hoofdhuid voor een goede bloedcirculatie. Een goede borstel kan hier wonderen doen (let er wel op dat je je haar niet uittrekt of afbreekt).

4. Maskers van olie en honing Af en toe een voedend masker is aan te raden wanneer je je haar laat groeien. Geen zin in dure producten uit de winkel? Maak dan gewoon zelf een masker van warme olie en honing. Je zal zien dat je haar er ongelooflijk zacht en glanzend van wordt. Essentiële oliën met lavendel, rozemarijn en pepermunt zouden de haargroei ook bevorderen.

5. Vermijd stress Makkelijker gezegd dan gedaan – zeker wanneer je met het first world problem van een te korte snit te kampen hebt – maar vermijd stress ten allen tijden. Het is alom geweten dat stress kan leiden tot haaruitval, en dat willen we natuurlijk vermijden. Lichaamsbeweging kan stress helpen voorkomen en is bovendien heel goed voor de bloedcirculatie. Trek je joggingschoenen dus maar aan, of ren wat vaker naar die laatste bus en neem eens de trap in plaats van de lift. Eyes on the prize!

6. Trim je gespleten puntjes Je haar regelmatig knippen zal het niet sneller doen groeien, maar gaat wel afgebroken puntjes tegen. En korter willen we alleszins al niet dat het haar wordt.

7. Vitaminen Noten, groene groenten, abrikozen, vlees en vette vis zijn erg goed voor je haar. Bang dat je niet genoeg vitamines B en E binnenkrijgt? Neem dan een voedingssupplement ter compensatie.

8. Water, en de rest komt later Iedereen weet ondertussen wel hoe belangrijk het is om genoeg water te drinken, maar herhaling kan geen kwaad. Hydrateren is de sleutel tot een gezond lichaam en dus ook tot gezond haar.

(LP)

Bronnen: Refinery 29, ehow.com, Marie Claire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content