9 simpele trucjes om te voorkomen dat je make-up verdwijnt

© Thinkstock

Hoe zorg je ervoor dat de make-up die je ’s morgens aanbrengt de hele dag blijft zitten en niet uitloopt? Deze negen eenvoudige trucjes helpen je daarbij.

1. Was, voordat je make-up aanbrengt, je gezicht met een huidreiniger. Wanneer je een droge huid hebt is wassen met water voldoende want het is het vet in de huid dat ervoor zorgt dat de make-up sneller uitloopt.

2. Het lijkt vanzelfsprekend, maar veel vrouwen slaan deze stap over: gebruik een foundation die poriën minder zichtbaar maakt, de huid matter maakt en tegelijk als zonnebeschermer werkt.

3. Gebruik waterproof producten. Dat geldt vooral voor mascara. Het kan lastig zijn het weer van je gezicht af te wassen, maar met een watje gedept in olijfolie gaat het vrij gemakkelijk.

4. Gebruik een foundation die geen olie bevat. Olievrije producten blijven langer zitten en zorgen ervoor dat je huid niet blinkt.

5. Breng je make-up in laagjes aan en begin pas met het volgende laagje als het eerste is opgedroogd. Begin met een gel blush of crème, daarna poeder en als laatste poederblush.

6. Accentueer de eye liner door er een klein beetje eye shadow in dezelfde kleur vlak naast aan te brengen.

7. Wanneer je lippenstift uitloopt kan je eens proberen eerst een lippenbalsem op je lippen en er net omheen aan te brengen en pas daarna de lippenstift.

8. Zorg dat alle schoonheidsproducten die je hebt gebruikt mooi in elkaar overlopen. Duidelijke lijnen zijn niet alleen lelijk, maar zorgen er ook voor dat de make-up sneller uitloopt.

9. De laatste stap om er zo lang mogelijk goed uit te zien is het aanbrengen van een spray. Er bestaan sprays voor alle huidsoorten, dus zorg ervoor dat je de juiste gebruikt. (AllWomenStalk/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content