9 natuurlijke manieren om je verbrande huid te verzachten

© Thinkstock

Ondanks insmeren met factor 60 kan het toch gebeuren dat je huid door de zon verbrandt. Deze negen middeltjes verzachten je verbande huid op een natuurlijke manier.

1. Witte azijn

Je kan azijn in een spuitbus doen en het op je huid spuiten of een washandje in azijn dopen en dat op je huid leggen. Nog makkelijker: een paar bekertjes azijn toevoegen aan je badwater.

2. Eiwit

Doe het wit van 1 of 2 eieren in een kommetje en smeer het met een watje of penseel op je huid. Zodra het eiwit opdroogt is de pijn verdwijnen.

3. Havermout

Havermout kan je op twee manieren gebruiken: twee koppen havermout toevoegen aan je badwater en er minstens een half uur in blijven liggen of havermout vermengen met rauw eiwit en dat op je huid smeren.

4. Thee

Ook thee kan je op meerdere manieren gebruiken: een grote pot sterke thee in de koelkast laten afkoelen en het dan op je huid spuiten of smeren of vier tot zes theezakjes aan je badwater toevoegen.

5. Melk

Zowel koude melk als yoghurt zijn uitstekende middeltjes om de pijn te verzachten. Je kan ook een ben nemen waar je een liter of twee melk aan toegevoegd hebt.

6. Maiszetmeel

Maak een soort pasta van het maiszetmeel en water en smeer het op je huid. Je kan het maiszetmeel ook oplossen in water en het op je huid spuiten of een bad nemen waarin je een kopje maiszetmaal hebt gedaan.

7. Tomaten

De eenvoudigste manier om tomaten te gebruiken is door ze over je verbrande huid te wrijven. Je kan ook een paar bekers tomatensap in je badwater gieten. Nog een manier is om een tomaat te pletten en dat te vermengen met karnemelk.

8. Komkommers

Heel eenvoudig: gewoon een paar plakjes komkommer over je huid wrijven. Mengen met melk kan ook.

9. Honing

Honing helpt prima tegen een verbrande huid als je het niet erg vindt om een plakkerige huid te krijgen. Je kan de honing gewoon op je huid smeren of je kan het mengen met citroensap of melk. (AllWomenStalk/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content